Tužba gura Nišku pivaru u novi stečaj

Izvor: RTS, 29.Avg.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba gura Nišku pivaru u novi stečaj

Novi menadžment "Niške pivare" upozorava da je obnavljanje proizvodnje piva, posle trogodišnje pauze, ozbiljno ugroženo tužbom koja je stigla iz Privrednog suda u Nišu. Firma "Lus investment" iz Beograda traži da se ugovor o prodaji Pivare proglasi ništavnim i da se vlasniku privremenom merom zabrani korišćenje imovine.
Menadžment Pivare >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je podsetio da je ovo preduzeće početkom avgusta prodato za 1.084.000 evra firmi "Grupa kapitalni projekti" čiji je vlasnik kompanija "Kapitalni projekti" iz Bugarske, a novi vlasnik, prema rečima menadžmenta, već je u obnavljanje zapuštenih pogona utrošio značajna sredstva i uposlio 25 radnika, prenosi Beta.

Direktor "Niške pivare" Nikola Karanović istakao je, na konferenciji za novinare, da su ambiciozni planovi novog vlasnika za obnavljanje proizvodnje piva dovedeni u pitanje nakon što je pivara ove nedelje dobila od Privrednog suda tužbu koju je podnela firma "Lus investment" iz Beograda.
"Tom tužbom se traži da se ugovor o prodaji Pivare proglasi ništavnim i da se novom vlasniku privremenom merom zabrani korišćenje imovine. Takođe se traži da se kompletna imovina firme vrati Pivari Niš u stečaju", rekao je Karanović.
Istakao je da menadžment "Niške pivare" ima razloga za brigu i strah od daljih postupaka državnih organa, iako je prilikom kupovine pivare firma "Grupa kapitalni projekti" poštovala kompletnu zakonsku regulativu.
Karanović je izjavio da su od potpisivanja ugovora o prodaji, njegovoj overi kod javnog beležnika i isplati kupoprodajne cene prošla 23 dana, a stečajni sudija nije doneo Rešenje koje omogućava upis imovine u katastar.
"Istoga dana kada smo lično predsedniku Privrednog suda u Nišu predali molbu za donošenje rešenja, umesto rešenja stigla nam je tužba zbog prekršaja u toku stečajnog postupka", rekao je Karanović.

Dodao je da kompanija "Kapitalni projekti" nikako nije mogla da zna, niti zna da li je bilo prekrašaja u toku stečajnog postupka.
"Mi smo izneli ponudu, Odbor poverilaca je prihvatio, zaključili smo ugovor i uplatili novac. Nameravamo da uložimo pet miliona evra u modernizaciju pogona i da već naredne godine u Nišu uposlimo 130 radnika i proizvodimo 120.000 hektolitara piva. Nekome je, međutim, u interesu da sve to bude zaustavljeno", dodao je Karanović.
Menadžer u sektoru energetike i bivši predsednik Odbora poverilaca "Niške pivare" Goran Stevanović istakao je da je pivara posle osam neuspešnih licitacija, uz saglasnost Odbora poverilaca, prodata neposrednom pogodbom.
"Kompanija 'Lus investment' jeste otkupila dokumentaciju, ali se nije pojavila ni na jednoj licitaciji, niti u periodu kada su druge firme dostavljale ponude za kupovinu neposrednom pogodbom. Ta firma se javila stečajnom upravniku, i to neprihvatljivom ponudom, tek kada je odluka o prodaji pivare bila doneta", istakao je Stevanović.
Menadžment "Niške pivare" je takođe istakao da je kompanija "Kapitalni projekti" u protekle tri godine investirala u proizvodne projekte u Bugarskoj i drugim evropskim zemljama preko 50 miliona evra, a firmu u Nišu osnovala je ovog leta, upravo radi kupovine Pivare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužba gura Nišku pivaru u novi stečaj

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2015

Novi menadžment "Niške pivare" upozorio je danas da je obnavljanje proizvodnje piva, posle trogodišnje pauze, ozbiljno ugroženo tužbom koja je stigla iz Privrednog suda u Nišu...Menadžment Pivare je podsetio da je ovo preduzeće početkom avgusta prodato za 1.084.000 evra firmi "Grupa kapitalni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stečaj ponovo preti „Niškoj pivari“

Izvor: juGmedia, 29.Avg.2015

NIŠ – Novi menadžment „Niške pivare“ upozorio je danas da je obnavljanje proizvodnje piva, posle trogodišnje pauze, ozbiljno ugroženo tužbom koja je stigla iz Privrednog suda u Nišu...Menadžment Pivare je podsetio da je ovo preduzeće početkom avgusta prodato za 1.084.000 evra firmi „Grupa...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.