Stopirana prodaja Niške pivare Bugarima!

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Sep.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stopirana prodaja Niške pivare Bugarima!

Prodaja Niške pivare je stopirana! Tako je odlučio Privredni sud po tužbi drugog potencijalnog kupca, koji je tražio poništenje kupovine, potvrđeno je Televiziji Zona plus u menadžmentu pivare.

Pre pola sata smo dobili odluku iz suda, kaže Nikola Karanović, direktor pivare. Na pitanje šta to znači, odgovara:

To znači da je sve stopirano! Zabrana raspolaganja imovinom pokretnom i nepokretnom i obaveza da se ono što je kupljeno vrati stečajnom dužniku! >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << A praktično, to znači da su oni koji su zaposleni, od danas bez posla, kaže Karanović.

Pivara je početkom avgusta prodata iz stečaja firmi Grupa kapitalni projekti čiji je vlasnik istomena grupa iz Bugarske. Njihova osnovna delatnost su industrija I energetika. Međutim, dvadesetak dana kasnije firma Luss investment iz Beograda podnela je tužbu!

Luss investment, kako se tvrdi, pojavio se kao zainteresovan kupac na početku priče o privatizaciji Niške pivare. Medjutim, prema tvrdnjama nekadašnjih članova odobra poverilaca, nije učestvovao ni na jednoj od sedam licitacija, već se pojavio s ponudom, u tom trenutku bez bankarskih garancija, ali tek posle postinute pogodbe sa Bugarima.

Pre ove odluke suda, novi menadžent najavio je da namerava da uloži pet miliona evra u modernizaciju pogona pivare. Zaposleno je 25 radnika, a planirano je zapošljavnaje 130 radnika naredne godine i proizvodnja na 120.000 hektolitara piva.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.