Spektakularno izdanje 15-tog Belgrade Beer Fest-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularno izdanje 15-tog Belgrade Beer Fest-a

Za nezaborav!

Jubilarni 15. Belgrade Beer Fest posetilo je više od 520.000 ljudi. Ovaj festival je još jednom potvrdio da je najposećeniji u jugoistočnoj Evropi i da atmosfera koja vlada na festivalu privlači goste iz svih krajeva sveta, koji na beogradskom Ušću zajedno uživaju u muzičkim koncertima svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda, kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ove godine bilo 38, a sve to začinjeno sa preko 200 vrsta pivskih ukusa.

Za pet dana festivala posetioci su uživali u skoro pedeset sati vrhunskog i besplatnog programa na dve bine. U novim festivalskim zonama posetioci su po prvi put mogli da probaju nove pivske ukuse iz celog sveta uz novi doživljaj, ali i iz malih craft pivara iz zemlje i regiona. Održano je i prvo regionalno takmičenje u Beer pongu, a Belgrade Beer Fest je bio domaćin i izlagačima iz više od deset zemalja koji su došli na Prvu međunarodnu razmenu suvenira.

- Posebnu zahvalnost iskazujemo gradu Beogradu koji je suorganizator festivala od prvog izdanja. Saradnja sa čelnicima Beograda je odlična i zajedničkim naporima činimo sve da festival zadrži ono po čemu je poznat – besplatan ulaz, sjajan muzički program i kosmopolitsku atmosferu, koja inače krasi Beograd. Festival je izuzetno značajan i za grad Beograd i za državu Srbiju, jer se u avgustu značajno poveća broj stranih i domaćih turista koji u Beograd dolaze zbog festivala, ističu organizatori.

Strani turisti u Beogradu tokom festivala borave prosečno tri dana i troše oko 90 eura dnevno, tako da su procene da će ove godine zahvaljujući Belgrade Beer Festu samo kroz PDV direktno u budžet države Srbije biti uplaćeno oko 1.080.000 eura (pdv na pružanje usluga transporta, hotelijerstva, ugostiteljstva itd).

- Kada se tome pridoda novac koji će biti potrošen na ove usluge, što je direktni doprinos privredi Beograda i Srbije, Belgrade Beer Fest je generisao privrednu aktivnost od ukupno 5.400.000 eura. Bez podrške grada, Beokom servisa i svih gradskih komunalnih preduzeća, skoro da bi bilo nemoguće realizovati velike logističke potrebe festivala. Takođe, veliko hvala i resornom ministarstvu turizma, koje prepoznaje višestruke benefite manifestacionog turizma, kažu organizatori.

- Slika koju smo poslali u svet sa Ušća za pet dana festivala jeste gostoprimljiv Beograd i Srbija, željni druženja i interakcije sa okruženjem. I ovoga leta Belgrade Beer Fest je u potpunosti opravdao svoje davno zacrtane ciljeve – druženje, tolerancija i odgovorna konzumacija, ponosno ističu organizatori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.