SUĐENJE MONSTRUMU Odbrana traži da se utvrdi stepen alkoholisanosti ubice u kobnoj noći

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJE MONSTRUMU Odbrana traži da se utvrdi stepen alkoholisanosti ubice u kobnoj noći

Prvi od četiri glavna pretresa na suđenju Draganu Đuriću, osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić, počeo je danas u Višem sudu u Subotici. Na suđenju je odlučeno, na zahtev odbrane, da se pribave dodatna veštačenja kako bi se utvrdio stepen alkoholisanosti optuženog u noći ubistva, a koji bi trebalo da stigne do 1. juna.

Na glavnom pretresu je rečeno da je Đurić te noći popio litar vinjaka i dva litra piva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a sud je uvažio zahtev odbrane za dodatnim veštačenjima kako bi se utvrdio stepen alkoholisanosti optuženog.

Izveštaj o dodatnom veštačenju se očekuje do 1. juna, a sutrašnji glavni pretres u Višem sudu u Subotici je otkazan.

Đurić je uz jake mere obezbeđenja dovezen u sud nešto oko 9:20, a nakon toga su u prostorije suda stigli otac stradale Tijane, Igor Jurić, nakon toga njegov advokat Miro Orović, a zatim i advokat optuženog, Viktor Gostiljac.

Pretres je prvobitno započet 22. aprila, kada je prekinut nakon zahteva advokata okrivljenog za psihijatrijsko veštačenje njegove sposobnosti da prati suđenje.

Đurić je nakon toga upućen na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Nakon što je stigao nalaz veštaka iz ove bolnice, zakazan je glavni pretres za 26. i 27. maj, odnosno 1. i 5. juni.

Tijana Jurić je nestala 26. jula 2014. posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Viši javni tužilac u Subotici je 29. januara 2015. godine, podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića Višem sudu u Subotici.

Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodeljen predsedniku veća, sudiji Gordani Kojić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utvrditi stepen alkoholisanosti Ðurića u noći ubistva Tijane Jurić

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2015

SUBOTICA - Na suđenju Draganu Ðuriću za ubistvo Tijane Jurić danas je odlučeno, na zahtjev odbrane, da se pribave dodatna vještačenja kako bi se utvrdio stepen alhoholisanosti optuženog u noći ubistva, a koji bi trebalo da stigne do 1. juna...Na glavnom pretresu je rečeno da je Ðurić te noći...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Suđenje Tijaninom ubici: Popio tri litre alkohola?

Izvor: Mondo, 26.Maj.2015

Na suđenju Draganu Đuriću za ubistvo Tijane Jurić danas je odlučeno, na zahtev odbrane, da se pribave dodatna veštačenja kako bi se utvrdio stepen alhoholisanosti optuženog u noći ubistva, a koji bi trebalo da stigne do 1. juna...Foto: Facebook..Na glavnom pretresu je rečeno da je Đurić te...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.