Otvorena manifestacija Dani piva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena manifestacija Dani piva

Manifestacija Dani piva otvoreni su u Zrenjaninu, a gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je nadu da će ova manifestacija izrasti u jednu od najposećenijih i najvećih turističkih manifestacija u Srbiji.

Tradicionalnom zdravicom na bini na Žitnom trgu pred brojnom publikom, 30. jubilarne Dane piva otvorili su sinoć gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanina Čedomir Janjić i glumac zrenjaninskog pozorišta Prvoslav Zakovski.

"Dani piva su ove godine organizovani da budu najbolji do sada, a u skladu sa tim je koncipiran i program. Očekujemo da će u gradu boraviti rekordan broj posetilaca iz Zrenjanina, ali i iz drugih gradova, što je i opravdano, s obzirom na to da već sada ugostitelji potvrđuju da su gotovo svi smeštajni kapaciteti popunjeni", rekao je Janjić.

Janjić je dodao i da prvog dana sve protiče u najboljem redu, te da su sve nadležne službe u gradu angažovane tokom manifestacije.

Nakon zdravice, posetioce Dana piva već prvog dana manifestacije razdrmao je Amadeus bend, priredivši apsolutni vizuelni spektakl na bini.

Tokom dvočasovnog nastupa publika je oduševljeno otpevala sve hitove zajedno sa zvezdama, a Tokan, Džaja, Milan, Boki i Aca su nakon koncerta razgovarali i slikali se sa brojnim fanovima.

Ističući da je publika bila fantastična, Bojan Stanimirović klavijaturista je rekao da jedodao:

"Imali smo tu čast da otvorimo Dane piva, posebno zato što narednih dana nastupaju Kerber, Yu grupa, Generacija 5, bilo nam je zaista veliko zadovoljstvo da nastupimo pre njih", rekoa je klavijaturisra Bojan Stanimirović ističući da je publika bila fantastična.

Frontmen grupe Amadeus Bojan Tasić rekao je da ta grupa nakon četiri godine sprema novi album i da će nove pesme publika moći da čuje već od oktobra i naveo da svoje koncerte shvataju kao priliku za odličan provod, a ne kao posao.

Govoreći o pivu, složili su se da nemaju favorita i da je kod piva najvažnije da je hladno.

Nakon takmičenja u brzom ispijanju piva nastupio je orkestar "Mamba black" iz Niša, čiji je osnivač pokojni Šaban Bajramović, kralj romske muzike koji je zajedno sa mambama gostovao širom sveta, a najčuvenija poseta je, svakako, ona Indiri Gandi i Nehruu.

Pevač i gitarista tog orkestra Nebojša Saitović Sait pred nastup je istakao kako je prvi put u Zrenjaninu svirao 1979. godine, ali i da je ovde boravio na odsluženju vojnog roka, te da mu je taj grad među omiljenim.

"Naš uobičajeni repertoar sastavljen je od etno-džeza, koji je i osnovao Šaban Bajramović, a večeras sviramo uglavnom zabavni program i samo deo onoga što radimo po Evropi", rekao je Saitović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvorena manifestacija Dani piva

Izvor: B92, 29.Avg.2015

Manifestacija Dani piva otvorena je u Zrenjaninu, a gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je nadu da će ova manifestacija izrasti u jednu od najposećenijih i najvećih turističkih manifestacija u Srbiji...Tradicionalnom zdravicom na bini na Žitnom trgu pred brojnom publikom, 30. jubilarne Dane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.