Opština Stari grad: Inspektori svakodnevno vrše nadzor u Cetinjskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Stari grad: Inspektori svakodnevno vrše nadzor u Cetinjskoj

Opština Stari grad saopštila je danas da "svi građevinski inspektori svakodnevno vrše kotinuirani inspekcijski nadzor i donose rešenja o uklanjanju bespravno izvedenih radova" na objektima nekadašnje pivare BIP u Cetinjskoj ulici u Beogradu.

Iz opštine Stari grad reagovali su povodom izjave direktorke Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda Nele Mićović da  građevinska inspekcija te opštine nije reagovala na prijavu Zavoda da se bespravno izvode radovi na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tim objektima.

"Zavodu za zaštitu spomenika kulture Beograda biće dostavljen izveštaj o do sada sankcionisanim bespravnim izvedenim građevinskim radovima na predmetnoj lokaciji. Inspekcijski nadzor na predmetnoj lokaciji još uvek je u toku" navodi se u saopštenju. Kako se navodi, na pomenutoj lokaciji inspekcijski nadzor se kontinuirano vrši od novembra 2015. godine, pre svega zbog prijava stanara Cetinjske i okolnih ulica, a koje se odnose na građevinske radove koje izvode zakupci poslovnih prostora.

Opština Stari grad ističe da se rešenja o "uklanjanju bespravno izvedenih radova" donose stalno, a da je samo u maju doneto 14 takvih rešenja, zbog čega će Zavodu biti dostavljen izveštaj o do sada preduzetim merama. Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda Nela Mićović izjavila je ranije danas da građevinska inspekcija opštine Stari grada nije reagovala na prijavu Zavoda da se bespravno izvode radovi na objektima nekadašnje pivare BIP.

Objekti, koji su nekada pripadali Beogradskoj industriji piva, nalaze se u okviru kulturnog dobra "Skadarlija", koje je proglašeno za prostornu kulturno-istorijsku celinu rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda od 28. jula 1967. godine.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.