Okupajte se u pivu i obiđite Mocartov kamen po kom je mokrio!

Izvor: Kurir, 02.Okt.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okupajte se u pivu i obiđite Mocartov kamen po kom je mokrio!

Nedavno je objavljena knjiga novinara Kurira „Da ne poveruješ!“ koja donosi listu pedeset najčudnijih spomenika i mesta u čitavoj Austriji

BEČ - U Austriji osim dvorca Šenbrun, salcburške tvrđave i zlatnog krova u Inzbruku možete videti i sasvim neobične i bizarne spomenike koje niko ne pominje u turističkim vodičima.

Nedavno je objavljena knjiga „Da ne poveruješ!“ (Das gibt's doch nicht) koja donosi listu 50 najčudnijih spomenika i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mesta u Austriji. Osim slika i opisa nesvakidašnjih mesta i građevina, autori Jirgen Carl (Jürgen Zahrl) i Markus Fošum (Markus Foschum), dugogodišnji novinari bečkog dnevnog lista Kurir (Kurier), donose i objašnjenje o poreklu ovih spomenika i legendama koje se o njima ispredaju.

U ovom nesvakidašnjem vodiču kroz Austriju čitaoci će moći da pročitaju nešto više o srednjovekovnom Miki Mausu u Koruškoj ili spomeniku guski Lili u Beču. Među najneverovatnije spomenike i građevine širom Austrije spadaju i bazeni u tirolskoj pivari „Štarkenberger“ (Starkenberger) koja posetiocima nudi brčkanje u pivu, kao i kamen po kome je, na putu ka Pragu, urinirao salcburški vunderkind Volfgang Amadeus Mocart.

Osim toga u knjizi se spominju u gornjeaustrijske pastrmke koje igraju fudbal, ostaci autoputa iz davnih vremena, iskopani u Pasdorfu u Donjoj Austriji, kao i kuća napravljena od mermernih nadgrobnih ploča, koja se nalazi u gradu Kornojburg i pripada jednom bečkom pedijatru. On je gradi već 30 godina i još nije sasvim gotova.

Spomenik guski Lili u Beču
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.