Obezbeđenje napalo fotoreportera na Danima piva u Zrenjaninu

Izvor: 24sata, 31.Avg.2014, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđenje napalo fotoreportera na Danima piva u Zrenjaninu

Uredništvo Lista "Zrenjanin" osudilo je danas napad na fotoreportera tog štampanog medija Jovana Njegovića Drndaka, koji se desio na zrenjaninskim "Danima piva" i zatražilo kažnjavanje odgovornih za taj incident, kako bi se sprečilo dalje ograničavanje slobode javne reči u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, lica koja su se predstavila kao pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << službe obezbeđenja te manifestacije, napali su Njegovića Drndaka dok je obavljao radni zadatak, nakon čega su mu nadležni na VIP štandu Turističkog centra grada Zrenjanina, nasilno skinuli važeću akreditaciju i izbacili ga sa štanda.

- Jovan Njegović Drndak se službeniku obezbeđenja identifikovao

akreditacijom "Dana piva", kao i vlastitom novinarskom legitimacijom. Umesto da mu se omogući obavljanje posla, pretrpeo je vređanje dostojanstva, ugleda i časti. Napominjemo da se sve se to dešavalo naočigled gostiju štanda i funkcionera lokalne samouprave - piše u saopštenju lista "Zrenjanin".

Glavni i odgovorni urednika "Zrenjanina" Dalibor Bubnjević ocenio je

da je "sramno da se u 21. veku, fotoreporteri fizički napadaju naočigled visokih dužnosnika lokalne administracije i građana".

Bubnjević.

Prema njegovim rečima, nadležni državni organi moraju sankcionisati sve koji snose odgovornost za taj incident pošto je to "jedini način da se spreči da novinari budu glineni golubovi bahatih pojedinaca koji demonstracijom sile pokušavaju da trajno osakate slobodu javne reči u Srbiji

.

U saopštenju zrenjaninskog lista se dodaje da je Njegović Drndak dao izjavu o incidentu službenicima Policijske uprave u Zrenjaninu kao i da su brojne novinarske ekipe pokazale solidarnost sa napadnutim fotoreporterom, napustivši manifestaciju "Dani piva".
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.