Ljubomir Šubara: Sve je puklo zbog BIP

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubomir Šubara: Sve je puklo zbog BIP

SVE je puklo zbog privatizacije Beogradske industrije piva. Ovako Ljubomir Šubara, za "Novosti", objašnjava svoju smenu sa mesta direktora Agencije za privatizaciju. Iako mu još nije uručeno rešenje, u Službenom glasniku je objavljeno da je udaljen na zahtev Ministarstva privrede i to do ispitivanja razloga razrešenja. Ovim je ozvaničeno ono o čemu mediji danima nagađaju da postoji sukob između Šubare i ministra privrede Željka Sertića.- Da bi me Vlada razrešila, potrebno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da ministar navede razloge, šta samo pogrešno radio i kakvu štetu sam naneo Agenciji - kaže Šubara.On najavljuje da će danas na konferenciji za štampu odgovoriti na sva pitanja koja se tiču njegovog rada, ali i odnosa sa ministrom Sertićem:- Sukob između mene i Sertića je nastao nakon sastanka kod premijera Aleksandra Vučića 24. jula 2015. na kojem su bili mali akcionari i Sertić. Premijer me zadužio da organizujem privatizaciju BIP, koji je zahvaljujući Sertićevom ministarstvu bio u predstečajnom postupku.Šubara kaže da mu je posle tog sastanka zabranjen ulazak u Ministarstvo privrede.- Umesto da se krene u prodaju BIP, Poreska uprava po nalogu Ministarstva privrede pokrenula je stečaj. Da bih ja mogao da objavim privatizaciju, Ministarstvo je trebalo da povuče predlog za stečaj. Umesto toga, vršen je pritisak na sud da se što pre uvede stečaj.Prema Šubarinim rečima, uprkos pritiscima 17. avgusta nije urađen stečaj, ali je na sledećem ročištu 1. septembra uveden stečaj iako su se i zastupnik kapitala i direktor i mali akcionari izjasnili da nisu iscrpljene sve mere da se preskoči stečaj. JAGODINSKA MNOGO LOŠIJA- Pitam kako to da je "Jagodinska pivara" deset puta manja od BIP i duguje tri milijarde Poreskoj upravi i nikom ništa. BIP je pre stečaja bio dužan 700 miliona dinara. I to zahvaljujući radu prethodnog rukovodstva, protiv kojih SBPOK sada vodi istragu. Firmi u gorem stanju od BIP ima na hiljade - kaže Ljubomir Šubara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ministarstvo: Vlada jednoglasno podržala smenu Šubare

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 14:32

Ministarstvo privrede demantovalo je navode direktora Agencije za privatizaciju Ljubomira Ssubare da je smenjen samo zbog ličnog sukoba sa Željkom Sertićem, navodeći da je zahtev za njegovu smenu Vlada je podržala jednoglasno..."Tri nedelje uoči odluke Vlade Srbije da direktora Agencije za privatizaciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.