Kostić spasao Radnički od težeg poraza u Čelarevu

Izvor: KGsport.info, 22.Maj.2016, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić spasao Radnički od težeg poraza u Čelarevu

Posle pobede u susretu sa Bežanijom na „Čika Dači“ mladi fudbaleri Radničkog 1923 juče u 28. kolu Prve lige Srbije nisu uspeli da postignu gol i zabeležili su 21.poraz u ovoj sezoni zbog čega se sele u niži rang. Poraženi su od ekipe ČSK Pivare u Čelarevu sa 2:0, koja je izbila na treću poziciju na tabeli, odmah iza Napretka iz Kruševca i Bačke, novih superligaša.
Podmlađeni tim Radničkog 1923 i juče je dobro odigrao u Čelarevu, ali je lako primio dva gola u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << poluvremenu i izgubio bodove. Ekipa ČSK Pivare je u prvom delu susreta odigrala ofanzivnije i zahvaljući raspoloženom napadaču Krstanoviću od mnogobrojnih šansi iskoristila dve i zabeleži 13. pobedu, što je omogućilo da se preseli na treću poziciju na tabeli.
Već u 13. minutu bilo je 1:0 za „pivarce“. Posle akcije preko leve strane Krstanović je ušao u kazneni prostor Kragujevčana i šutirao iskosa, a lopta je pogodila Popovića i prevarila golmana Kostića. I drugi gol domaći tim postigao iz napada preko leve strane. Ovoga puta Krstanović je preciznim udarce sa oko 12 metara zatresao mrežu Radničkog 1923 i povećao prednost ČSK Pivare na 2:0, što se ispostavilo da je bio i konačan rezultat ovog susreta.
Dobro smo odigrali i u Čelarevu, poosebno u drugom poluvremenu, ali smo nesrećno primili dva gola u prvom poluvremenu, što je odlučilo pobednika. Nismo uspeli da postignemo gol i to nas je koštalo, iako je Miljuš imao najbolju šansu, posle mog šuta iz daljine i dobijene lopte od golmana, koju je sa nekoliko metara poslao pored gola.
U narednom kolu idemo na noge Bačkoj, koja je obezbedila mesto u Supeligi, a u poslednjem kolu pokušaćemo da na našem terenu obradujemo još jednom naše navijače u susretu sa Kolubarom, koja je dobro plasirana u gornjem delu tabele – rekao je za KG Sport Uroš Vidović, kapiten Radničkog 1923 po povratku iz Čelareva.
Golman Kostić, i pored dva primljena gola, bio je najzapaženiji pojedinac u redovima kragujevačkog prvoligaša. Hrabro je intervenisao više puta kada su igrači ČSK Pivare bili u situaciji „jedan na jedan“ i sprečio najboljeg strelca Vukanovića, potom Vukasovića i Ilića da domaći tim zabeleži ubedljiviju pobedu.
ČSK Pivara – Radnički 1923 2:0 (2:0)
ČELAREVO
Stadion: ČSK Pivara.
Gledalaca: Oko 300.
Sudija: Andrija Stojanović.
Pomoćnici: Aleksandar Stanojković i Goran Božović (svi iz Beograda).
Strelac: Krstanović u 13. i 20. minutu.
Žuti kartoni: Vukanović (ČSK Pivara), Živanović, Popović, Stević (Radničkki 1923).
ČSK PIVARA: Tankosić, Đekić, Jević, Varga, Žakula, Kerkez, Vukanović, Tanasić (Vujošević), Vukasović (Vukomanović), Mudreša, Krstanović (P. Ilić).
RADNIČKI 1923: Kostić, Živanović, Milojević, Popović, Petrović, Vidović, Nikolić (Nedeljković), Trajković, Miljuš (Lukić), Vilotijević (Urošević), Stević.
U ostalim susretima 28. kola prve lige Srbije juče su postignuti sledeći rezultati:  Inđija – Bačka 2:2, Donji Srem – Kolubara 0:1, Loznica – Zemun 1:1, Sloboda – Sloga (PM), Napredak – Sinđelić 1:0, Proleter – BSK Borča 1:1, Dinamo – Bežanija 1:0.
U narednom kolu (25. maja) Radnički 1923 je gost Bačke u Bačkoj Palanci.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.