Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2016, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ga ne bi poželeo: Gugl predstavio novog kućnog robota (VIDEO)

Kućni robot stavlja posuđe u mašinu, donosi pivo vlasnicima, a može i da se spotakne na koru od banane.

Ekipa kompanije "Boston Dynamics", koju je kupio Gugl i sada je deo kompanije "Alphabet", objavila je video-snimak u kojem je predstavila novog robota.

Kompanija je do sada u svojim video-snimcima prikazala veliki napredak koji je postigla na polju robotike - njieni roboti odlično se kreću po neravnom terenu u šumi, po travi, mogu da podižu i nose teret, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a naročito je zanimljiv video u kojem jedan od zaposlenih u kompaniji napada robota štapom, a robot se nakon gubitka ravnoteže i padanja ponovo uzdiže na noge bez muke.

Novi robot nazvan je SpotMini i zamišljen je kao mali kućni robot koji bi ljudima trebalo da pomaže u obavljanju svakodnevnih aktivnosti poput stavljanja sudova u mašinu, donošenja hrane i pića i slično.

SpotMini može neometano da se kreće po stepenicama, zavuče se ispod stola, a zahvaljujući dodatku koji liči na glavu dinosaurusa može da nosi i limenke i čaše.

Više o sposobnostima novog robota pogledajte u priloženom videu.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.