Heineken spojio Laško i Union u jednu kompaniju

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jul.2016, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heineken spojio Laško i Union u jednu kompaniju

LJUBLJANA - Pivovarna Laško i Pivovarna Union jučer su službeno Pivovarna Laško Union, sa sjedištem u Ljubljani, a umjesto dioničkog prouzeće je postalo društvo s ograničenom odgovornošću.

Temeljni kapital novog d.o.o. je 36,5 milijuna eura, a zbog spajanja neće biti ukinut ni jedan proizvodni program. Obje pivovare će i dalje očuvati svoje pivo i puniti vodu. Jedina razlika je u tome što će sada Laško >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pivo sada voziti na punjenje u Union, izvijestila je RTV Slovenije.

Heineken je prošle godine postao 51-postotni vlasnik Laško grupe, a potom je ove godine kupio preostale dionice tvrtke. Kupnjom su se Pivovarna Laško i Union spasile velikih financijskih opterećenja, jer je Heineken bankama otplatio 185 milijuna eura njihovog duga. U procesu racionalizacije broj zaposlenih pao je sa 800 na 670.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.