Hajneken želi tron u Indiji

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hajneken želi tron u Indiji

Treća najveća svetska pivara, Hajneken, namerava da preuzme kontrolu nad najvećim proizvođačem piva u Indiji, Junajtid brueris (United Breweries).

Kompanija želi da jača prisustvo na rastućem indijskom tržištu, prenosi Rojters, pozivajući se na izvore bliske dvema kompanijama.

Hajneken, koji je već sada najveći akcionar u toj indijskoj grupi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planira da poveća svoje učešće u kapitalu na više od 50 odsto, sa sadašnjih 42,7 odsto, i to kupovinom akcija koje drži indijski magnat u sektoru alkoholnih pića, Vidžaj Malia, inače, u velikim dugovima.

Povećanje udela Hajnekena u indijskoj pivari odvijaće se po etapama i trajaće više godina.

Kako se navodi, potencijalni trošak za Hajneken teško je vrednovati, ali se zna da udeo od 32,6 odsto koji drži Mallya vredi 71 milijardu rupija, odnosno, oko 915 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.