„Đavolčići“ gosti novog superligaša Bačke (četvrtak, 17h)

Izvor: KGsport.info, 25.Maj.2016, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Đavolčići“ gosti novog superligaša Bačke (četvrtak, 17h)

Trener Radovan Radaković i golman Marko Kostić su optimiti i pred susret sa Bačkom.

U pretposlednjem kolu Prve lige Srbije podmlađeni tim Radničkog 1923, posle poraza od ČSK Pivare u Čelarevu, sutra ponovo igra u gostima i u Bačkoj Palanci se sastaju sa novim superligašem. Ekipa Bačke je sa Napretkom iz Kruševca obezbedila je prolaz u viši >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << rang, a kragujevački tim, koji se oprostio od prvoligaškog društva želi da odigra što bolje i vrati neporažen. To je želja stručnog štaba i igrača koja se čula na današnjoj konferenciji za medije pred poslednje gostovanje u Prvoj ligi Srbije.
Do završetka ove sezone ostalo je da se odigra još dva kola. Radnički1923 je  sutra gost Bačke, a u nedelju na „Čika Dači“ dočekuje Kolubaru. U oba susreta „đavolčići“ žele da ostanu neporaženi i na neki način oduže svojim navijačima i ljubiteljima fudbala u Kragujevcu za podršku koju su im pružali tokom ove teške sezone.
Proteklog vikenda, i pored bolje igre, posebno u drugom poluvremenu u Čelarevu, izabranici trenera Radovana Radakovića su olako primili golove i izgubili od ekipe, koja je na trećem mestu na tabeli.
Voleo bih da iz ove dve poslednje prvoligaške utakmice  izvučemo pozitivan rezultat, sezonu završimo na korektan način i odužimo navijačima, koji su nas podržavalii kada smo gubili i osvajali bodove. Sutra protiv Bačke zbog kartona nećemo moći da računamo na štopera Živanovića i ofanzivca Stevića, pa će opet dobiti šansu kadeti 1999. i 2000. godište. Dobro smo radili i mogu da se zahvalim ovim dečacima, kako su izneli ovu sezonu u teškim uslovima za klub.
Bačka je već superligaš i u nekoj euforiji. Mi ćemo im čestitati, ali u Bačku Palanku ne odlazimo sa belom zastavom kao ni na jedno prethodno gostovanje. Možda je to i neka šansa za nas da dođemo do pozitivnog rezultata, jer se i mi pitamo na sutrašnjoj utakmici – rekao je Radovan Radaković, trener Kragujevčana pred gostovanje u Bačkoj Palanci.
Na prethodnom susretu golman Marko Kostić, i pored dva primljena gola, bio je najbolji igrač u redovima Radničkog 1923 i zaslužan je što njegova ekipa nije doživela ubedljiviji poraz.
Sutra odlazimo u goste novom superligašu. Trudićemo se da odigramo što bolje i ovu mučnu sezonu privedemo kraju kako treba. To je šansa, kako na ovoj utakmici tako i protiv Kolubare na „Čika Dači“,  za nas mlade da dobrom igrom „kupimo“ sebi mesto u timu Radničkog za narednu sezonu, kada se očekuje dolazak iskusnijih igrača. Očekujem pobedu protiv Bačke, kao i protiv Kolubare, i našim navijačima donesemo malo radosti – optimista je goman Kostić.
Susret Bačka – Radnički 1923 sutra na stadionu u Bačkoj Palanci počinje u 17 časova.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Dinamo čeka ČSK

Izvor: OkRadio.rs, 26.Maj.2016, 09:17

Fudbaleri Dinama iz Vranja poslednju utakmicu na domaćem terenu u ovoj sezoni, igraju u četvrtak sa ekipom ČSK Pivare iz Čelareva. Tim iz Čelareva se nalaze na trećem mestu tabele Prve lige, dok  je Dinamo na 11. mestu, od ukupno 16 klubova. Vranjancima za ostanak u Prvoj ligi nedostaje samo...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.