Danci sakupljaju urin za đubrenje pivskog ječma

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danci sakupljaju urin za đubrenje pivskog ječma

KOPENHAGEN - Organizatori festivala danskog Roksi festivala planiraju da od posjetilaca sakupe 25.000 litara urina koji bi se koristio za đubrenje ječma od koga će se potom proizvoditi pivo.

Svi učesnici festivala koji žele da daju svoj skroman "doprinos", mogu da uriniraju u metalno korito, a zatim će njihov urin biti pretočen u specijalno dizajnirane rezervoare i odnijet na obližnja polja gdje će se koristiti kao đubrivo za pivski ječam, prenosi Ekonomski. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Organizatori se nadaju da će na festivalu prikupiti 25.000 litara urina od oko 100.000 posjetilaca.

Na ovogodišnjem Roksi festivalu učestvovaće "Florence and the Machine", Farel Vilijams, Pol Makartni i mnogi drugi poznati muzičari.

Ako se bude išlo po planu, posjetioci Roksi festivala u 2017. godini će piti pivo od ječma koji je đubren urinom sakupljenim ove godine, navedeno je u tekstu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.