Da li znate koliko zaista košta kafa u kafiću?

Izvor: BKTV News, 29.Jul.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li znate koliko zaista košta kafa u kafiću?

Znate li koliko šolja espresa koju u kafićima plaćate oko 150 dinara zapravo košta?

I to nije sve – vlasnici kafića za čaj uzimaju 22 puta više nego što ga plaćaju u nabavci, a realna cena krigle točenog piva koju vi plaćate od 190 do 250 dinara svega je 52 dinara.
Reporteri “24 sata“ istraživali su za vas koliko se restorani i kafići ugrađuju u cene pića i došli smo do zapanjujućih rezultata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />Iako na jednoj šolji čaja vlasnici kafića imaju zaradu od 2.200 odsto, najveću zaradu ne ostvaruju na ovom napitku nego na espresu, jer je upravo to piće koje najčešće naručujemo, a cena mu je 10 puta veća od realne.
Veliki novac uzimaju nam i na flašici vode, čašici vinjaka i rakije. Sokovi i ledeni čaj su šest puta skuplji od nabavne cene, vino tri i po puta, a flaša piva od 0,3 za koju nam bezobrazno traže 170 dinara, njih košta tričavih 35.
Vlasnici kafića visoke cene pravdaju visokim troškovima, ali mušterijama je to slaba uteha.
Izvor: 24časa.rs
The post Da li znate koliko zaista košta kafa u kafiću? appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.