Pežo fraktal koncept - urbani električni kupe kabriolet

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2015, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pežo "fraktal" koncept - urbani električni kupe kabriolet

Posle nekoliko tizer snimaka i fotografija Pežo je i zvanično predstavio "fraktal" koncept koji je opisan kao urbani električni kupe kabriolet. Novi koncept iz PSA grupacije je malih dimenzija sa dužinom od 3.81m i širinom od 1.77m, dok mu ukupna težina iznosi samo 1.000kg uz krov na rasklapanje.

Atraktivni izgled između ostalog duguje 19-inčnim točkovima koji po zvaničnom saopštenju omogućavaju laku pokretljivost u gradskom saobraćaju. Uz pogon na svim točkovima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podesivim amortizerima, "fraktal" može da podešava klirens od 7 - 11cm.

Za pogon je zadužen električni sistem od po dva električna motora od 100KS (75 kW) na svakoj osovini koji rade zajedno sa baterijom od 30 kWh koja omogućava domet od 450 km. Ovaj sistem je sposoban za ubrzanje do stotke od 6.8 sekundi dok automobil prvih 1.000 metara prelazi za ukupno 28.8 sekundi.

Meet #PeugeotFractal! The electric urban coupé offering a wealth of sensory exploration #ConceptCar #Reveal pic.twitter.com/FiV28FrPME— Peugeot (@Peugeot) September 1, 2015

Zanimljivo je da je 80% unutrašnjosti kabine sačinjeno od delova nastalih u 3D štampaču, a koncept se hvali evolucijom "i-Cockpit"-a koji smo prvi put videli "SR1" konceptu iz 2010. Glavna komponenta je hed-ap displej sa holografskim sistemom visoke definicije.

Centralnu konzolu čini 7.7-inčni AMOLED tačskrin displej koji je uparen sa 9.1.2 audio sistemom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.