Peugeot u Parizu predstavlja krosover sa 500 konja

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peugeot u Parizu predstavlja krosover sa 500 "konja"

Najnoviji u nizu konceptnih vozila francuskog proizvođača je krosover Quartz. Ova dizajnerska studija najavljuje nova stilska rešenja na budućim SUV modelima a pogoni je hibridni sistem koji proizvodi čak 500 ks .

Peugeot Quartz u sebi kombinuje elemente sportskog i SUV automobila, u koji mogu da se udobno smeste 4 osobe.

Vozilo je bazirano na EMP2 platfromi, koju koristi i novi Peugeot 308, dugačko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 4,5 m i široko 2,06 m, a postavljeno je na masivne 23 inčne točkove.

U izradi su korišćeni kompozitni materijali, kako bi se dodatno smanjila težina automobila.

Kabina je opremljen sa četiri nezavisna sedišta, koja treba da putnicima omoguće komfornu vožnju.

Peugeot kaže da je za proizvodnju sedišta po prvi put upotrebio poliester koji je dobijen reciklažom plastičnih flaša.

Posebno se vodilo računa o ergonomiji vozačeve pozicije, a većini komandi može da se pristupi preko dugmića koji se nalaze na upravljaču.

Pogonski sistem sastoji se od 1.6 litarskog benzinca THP 270, koje je razvijen u Peugeot Sport odeljenju, i dva elektromotora od po 116 ks (85 kW).

Snaga benzinskog i jednog od električnih motora prenosi se pomoću šestobrzinskog automatskog menjača na prednje točkove, dok drugi elektromotor pogoni zadnju osovinu. Ukupna kombinovana snaga hibridnog sistema dostiže 500 ks.

Peugeot Quartz imaće premijeru na predstojećem auto-salonu u Parizu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.