Živković: Vučićev tihi državni udar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Vučićev tihi državni udar

Poslanik Nove stranke (NS) Zoran Živković ocenio je danas da je izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića da se poslanici "neće pitati oko smanjivanja plata i penzija" jedan "tihi, mali puzajući državni udar" kojim premijer lično preuzima ingerencije parlamenta.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije, reagujući na jučerašnju Vučićevu izjavu, rekao da je ta izjava nejasna i da bi bilo dobro da je premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objasni.

"Da li to znači da neće biti smanjivanja plata i penzija. Ako je to tačno, onda je to odstupanje od politike koja je do juče propagirana. Ili (Vučić) misli da poslanici nisu deo sistema koji treba da odlučuje o tome. Ako je to u pitanju onda je to veliki problem jer predsednik vlade ne zna ustavno-pravni sistem Srbije", istakao je bivši premijer.

Kako je rekao, bilo bi jako dobro da vučić objasni izjavu da li odustaje od mera štednje u delu smanjivanja plata i penzija ili je ono što je on rekao jedan "tihi mali puzajući državni udar kojim lično preuzima ingerencije parlamenta".

"O trošenju budžetskih para odlučuje parlament glasanjem o zakonu o budžetu i samo državni udar može da promeni takvo stanje", naglasio je Živković.

On je ocenio da je Srbija opet u opasnosti jer ima premijera i vladu "na nervnoj bazi".

"Svaka njegova (Vučićeva) hitna konferencija liči kao da se daje iz ležećeg stava sa kauča tarapeuta, a ne iz pozicije prvog čoveka srpske politike", naveo je Živković.

Govoreći o optužbama na relaciji Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, on je ocenio da je nedopustiva "razmena komplimenata" kojima Aleksandar Jovičić časti predsednika stranke, svog koalicionog partnera i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića epitetom da je kriminalac.

"To nije bilo nikad, čak ni u DOS-u gde je bilo 18 stranaka", kazao je Živković i dodao da je Srbiji potrebna nova mobilizacija svih normalnih demokratskih, zdravih i pismenih ljudi koji bi, kako je ocenio, trebalo da budu brana daljem propadanju Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živković: Izjava da poslanici ne odlučuju o platama i penzijama tihi državni udar

Izvor: Blic, 02.Okt.2014

Poslanik Nove stranke Zoran Živković upitao je danas da li izjava premijera Aleksandra Vučića da se “poslanici neće pitati o platama i penzijama” znači odustajanje od mera štednje ili je to “tihi, mali puzajući državni udar kojim on lično preuzima ingerencije parlamenta”...Vučić je juče...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.