Vulin: Uspešnija borba protiv korupcije

Izvor: Press, 22.Nov.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Uspešnija borba protiv korupcije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da se ova vlada mnogo uspešnije bori protiv korupcije nego prethodne vlade i da je ova vlada bila u vreme privatizacije ona ne bi bila pljačkaška.
"Mi se sada vraćamo unazad i po 20 godina da bi pokušali da se izborimo sa nečim što smatramo korupcijom", kazao je Vulin u Nišu.

Vulin je zapitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje je ministarstvo sprovodilo reviziju invalidskih penzija i rekao da da je to trebalo uraditi još 2003. godine jer je bilo lakše doći do onih koji su dobili penziju mimo zakona i do onih koji su im to omogućili, kazao je on.

Tada im nije palo napamet da to urade, a trebalo je to uraditi i 2008. kada je isticao rok po zakonu, rekao je ministar.

Mi to radimo danas i okrećemo se unazad koliko je to potrebno, napomenuo je Vulin.

Upitan o kontroli rada gerontoloških centara, Vulin je rekao da je do sada zatvoreno ukupno 13 ustanova, 10 koje su bile potpuno ilegalne i tri koje su imale dozvole, ali nisu radile po njima.



Imali smo više od 90 kontrola, a to je moglo biti urađeno i pre nas, kazao je Vulin.

"Nećemo stati dok ne proverimo sve invalidske penzije i nećemo stati dok ne proverimo i poslednji ilegalni centar", istakao je Vulin i dodao da njegov cilj nije zatvaranje centara, već njihovo otvaranje, ali u skladu sa zakonom.

Upitan da li su preporuke Agencije za borbu protiv korupcije obavezujuće, Vulin je rekao da one nisu po zakonu obavezujuće, ali da se one pažljivo saslušaju, kao što je to slučaj i sa svakom predstavkom građana koji ukazuju na takve pojave.

Vulin je sa gradonačelnikom NIša Zoranom Perišićem i direktorom Centra za socijalni rad Zoranom Jovićem potpisao Memorandum o saradnji u sprovođenju mera socijalne uključenosti korisnika novčane socijalne pomoći.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vulin: U borbi protiv korupcije se vraćamo 20 godina unazad

Izvor: Blic, 22.Nov.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da se ova vlada mnogo uspešnije bori protiv korupcije nego prethodne vlade i da je ova vlada bila u vreme privatizacije ona ne bi bila pljačkaška...- Mi se sada vraćamo unazad i po 20 godina da bi pokušali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.