Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: U PIO uplaćeno više novca nego ranije

Ministar za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u PIO fond uplaćeno više novca nego ranije i da će se nivo dotacija iz budžeta za penzije, ukoliko se nastavi istim tempom, smanjiti.

Vulin je objasnio da je nivo dotacija ranije iznosio 48 odsto, trenutno je 37 odsto, a očekuje se da do kraja godine taj procenat smanji na 35.

Ministar je u parlamentu najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će sve narodne kuhinje u Srbiji, a ima ih 77, prvi put biti kompletno obnovljene od 1999. godine. “Niko nije srećan što one postoje, ali što je do nas, mi ćemo to uraditi”, dodao je ministar.

Komentarišući broj korisnika socijalne pomoći, Vulin je kazao da ih u odnosu na broj stanovnika najviše ima u Vojvodini, a do toga, kako je istakao, teško da je dovela ova vlada.

Ministar je istakao da su svi oblici socijalne zaštite očuvani i naglasio da su ocene Svetske banke i svih relevantnih institucija da je sistem socijalne zaštite dobro “targetiran”, možda čak i previše širok.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.