Vulin: Čume mi uopšte ne deluje kao invalid

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Čume mi uopšte ne deluje kao invalid

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Bačkoj Palanci da će biti obavljena revizija rešenja o invalidskoj penziji za Ljubišu Buhu Čumeta, kao i mnogih drugih rešenja o invalidskom penzionisanju u Srbiji.

Napominjući da u slučaju Buhine invalidske penzije, koju je prema navodima medija ostvario u 29. godini, ne može u ovom trenutku da kaže da li je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o zloupotrebi tog prava, Vulin je rekao da je njegov lični stav o tome slučaju takav da "Buha izgleda vrlo zdravo i uopšte mi ne deluje kao neko ko je invalid".

Vulin je, tokom posete bačkopalanačkom Gerontološkom centru, rekao novinarima da će, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i drugim nadležnim organima i institucijama, vrlo brzo biti pregledan Buhin penzijski dosije radi utvrđivanja da li je bilo zloupotreba.

- To je možda dobra prilika da razmišljamo i o revizijama mnogih drugih rešenja o invalidskom penzionisanju - rekao je Vulin, podsetivši da je poslednja takva revizija urađena još 80-tih godina minulog veka.

U međuvremenu, naveo je on, hiljade ljudi je dobilo takvo rešenje, "a nisam siguran da li su svi zaslužili da budu u invalidskoj penziji".

Ministar je naglasio da je konačno došlo vreme da se obezbede uslovi za to da takve penzije dobijaju oni kojima su zaista potrebne, da se prekine praksa davanja invalidskih penzija onima koji ih ne zaslužuju i da budu kažnjeni svi oni koji su odgovorni za nezakonito ponašanje u toj oblasti.

- Buha je dobio to rešenje i proverićemo da li je sve bilo kako treba - ponovio je ministar Vulin i dodao da će odgovor na pitanje da li je to rešenje bilo zakonito "proizvesti brojne posledice", odnosno da će biti razmotrena mnogobrojna druga takva rešenja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Revizije Buhine invalidske penzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Bačkoj Palanci da će biti obavljena revizija rešenja o invalidskoj penziji za Ljubišu Buhu Čumeta, kao i mnogih drugih rešenja o invalidskom penzionisanju u Srbiji...Napominjući da u slučaju Buhine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.