Vučić: Ozbiljni znaci ekonomskog oporavka zemlje

Izvor: Prva.rs, 30.Mar.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ozbiljni znaci ekonomskog oporavka zemlje

Vučić je  rekao da je u martu zabeleženo povećanje naplate PDV od 42,9 milijardi dinara u odnosu na mart prošle godine, kao i veća naplata akciza za milijardu dinara.

Prema njegovim rečima, zabeležen je i porast neporeskih prihoda za četiri milijarde, a po prvi put i rast kreditne aktivnosti za sedam odsto.
"To su ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka. Potrebno nam je još šest meseci da stabilizujemo fiskalni deficit i da kažemo da je Srbija na izvanrednom putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i da možemo da govorimo i o povećanju plata i penzija", rekao je Vučić.

On je, međutim, rekao da je očigledno da nekome takve ozbiljne reforme, kao i ekonomska i politička stabilnost, ne odgovaraju i da mnogi žele da to sruše, te istakao da je njegova obaveza kao premijera da se sa trenutnom situacijom ne igra.

Premijer je ocenio da će buduće generacije moći da kažu da je ovo vreme bilo prekretnica za Srbiju u ekonomskom smislu.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Vučić: U septembru o većim platama i penzijama

Izvor: Kurir, 31.Mar.2015, 06:16

Potrebno nam je još šest meseci da stabilizujemo fiskalni deficit i da možemo da govorimo o povećanju primanja..BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoje ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka i da nam je potrebno još šest meseci za stabilizaciju fiskalnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.