Vučić: O povećanju plata i penzija s MMF-om u avgustu

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: O povećanju plata i penzija s MMF-om u avgustu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio da će u avgustu razgovarati s predstavnicima MMF-a o mogućem povećanju plata i penzija.

Kaže da je vrlo ozbiljan kad govori o toj temi, te da ništa nije rekao slučajno, a fiskalni rezultati u prva četiri meseca, koji su daleko bolji od očekivanih, ostavljaju prostor za takve razgovore.

"Mi smo prošle godine u ovo vreme imali minus u budžetu od 70 milijardi dinara, a ove godine je deficit 19 milijardi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << To je razlika od 413 miliona evra za četiri meseca", rekao je Vučić u Vladi Srbije.

On je ukazao da najbolje ilustruje koliki je to iznos činjenica da su planirane uštede na platama i penzijama za celu godinu između 310 i 320 miliona evra.

Vučić je poručio da je ova teška mera primenjena zarad zdravog sistema i na kraju zdrave zemlje i istakao da će nam, kad dođe vreme za zaduživanje, trebati manje novca.

"Sada nam je manji deficti pa nam i manje novca treba za njegovo pokrivanje. MMF kaže da je najbolje da nam Šeik Muhamed da kredit pod povoljnim uslovima. Da li ću to uspeti da izborim ili ne to je pitanje. Kako da molim čoveka kad ga ovde napadaju svaki dan ", rekao je Vučić.

"SRBIJA URADILA TEŽU POLOVINU REFORMI"

Premijer je rekao da je Srbija završila težu polovinu reformi i da će od MMF-a dobiti veoma visoku ocenu u provoj reviziji aranžmana.

"Mi smo sada na pola puta u reformama i kroz razgovore sa MMF smo zajednički zaključili da je Vlada Srbije preduzela mnogo teških i hrabih korada da bi se ozdravila ekonomija Srbije. Pred nama je dosta posla, ali smo prešli težu polovinu", rekao je Vučić.

On je rekao da očekuje da Vlada Srbije od MMF dobije ne prelaznu, već veoma visoku ocenu za trud, rad, posvećenost i rezultate. Vučić je rekao i da očekuje da će MMF uvećati procenu ekonomskog rasta Srbije sa minus 0,5 na nula. (Beta)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

O povećanju plata i penzija s MMF-om u avgustu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio da će u avgustu razgovarati s predstavnicima MMF-a o mogućem povećanju plata i penzija...Kaže da je vrlo ozbiljan kad govori o toj temi, te da ništa nije rekao slučajno, a fiskalni rezultati u prva četiri meseca, koji su daleko bolji od očekivanih,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.