Vučić: Kako neće dozvoliti MMF? Svakako će plate i penzije biti veće

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kako neće dozvoliti MMF? Svakako će plate i penzije biti veće

Plate i penzije će svakako do kraja godine biti uvećane, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a jedino je pitanje koliko će to biti, što će zavisiti od dogovora s MMF.

Upitan da komentariše napise u medijima prema kojima novoj vladi ostavlja nezavidnu situaciju, jer je obećao povećanje plata i penzija, a s MMF-om tokom aktuelnih razgovora u Beogradu to nije tema, Vučić je rekao da je to tema uvek u septembru, kad se vode poslednji godišnji pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << s tom finansijskom institucijom.

A da li će MMF dozvoliti takve razgovore, na to je pitanje rekao: Naravno da će da dozvole, jedino će opet biti svađe oko prostora, svađe i borbe.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ali, kako je primetio, mi smo na kraju aranžmana s MMF, a on je, dodao je, veoma skroman u proceni naših šansi za rast.

- Vodim računa da uštedimo novac, da nema rizika za budžet, ali mislim da imamo značajnog prostora za povećanje. Stanje u budžetu niko u ovoj zemlji ne poznaje bolje od mene i znam koliko imamo prostora. Već smo trošili novac za te namene, ali smo ulagali i u proizvodnju - rekao je Vučić.

Uostalom, kako je primetio, i oni (MMF) već sada priznaju da ćemo imati bolji rezultat, što govori o velikom prostoru za bolji život građana, te zaključio:

- Svakako će i plate i penzije biti veće i oni (MMF) to ne misle da negiraju, ali svakako će o tome da odluči vlada i niko drugi.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bečki Standard: Brnabić nastavlja reforme

Izvor: Blic, 27.Jun.2017

Buduća premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je nastavak nepopularnih reformi, ali i rekla da bi plate i penzije mogle da se povećaju ukoliko to ne ugrozi planirano smanjivanje javnih izdataka, piše danas bečki dnevnik "Standard"...Austrijski dnevnik navodi da je nepopularne reforme uveo njen prethodnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.