Vučić: Činimo sve da mnogo više uvećamo plate i penzije

Izvor: BKTV News, 05.Jan.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Činimo sve da mnogo više uvećamo plate i penzije

Činimo sve da mnogo više uvećamo plate i penzije nego što je to bilo ovog puta, najavio je premijer Aleksandar Vučić i podsetio da sledi isplata uvećanih plata u javnom sektoru za pet i šest odsto i penzija za 1,5 odsto, ali i primetio da se "to nekako zaboravilo".

Vučić je to rekao na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon što je primio porodicu pukovnika Zorana Stojiljkovića, kojem je zahvalio na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predanom i odgovornom obavljanju dužnosti oficira Vojske Srbije.

Veliki napredak: Vučić najavio smanjivanje ovog poreza!

Kako je naveo, pred nama je veliki i važan posao i u tom smislu kaže da se očekuje nastavak stabilizacije javnih finansija, uvećan rast, snižavanje stope nezaposlenosti, više fabrika, nova radna mesta, pa i mogućnost novog povećanja plata i penzija do kraja godine.

"Mislimo da mnogo više uvećamo plate i penzije, realno mnogo više nego što smo uradili sada. Svi će imati značajno veća primanja nego u prethodnom periodu", rekao je Vučić i podsetio da početkom aprila možemo da očekujemo da prosečna plata pređe 400 evra, a onda, dodao je, idemo daljem ka plati od 500 evra.

Takođe je naveo da se računa na uvećanje plata u privatnom sektoru, vodeći računa da ne zaostajemo ni u javnom, ali je zaključio da ne želimo da budemo jači u javnom sektoru, jer to onda nije zdrava situacija.

Eksperiment?! Plata od 560 evra, a građani ne moraju ni da rade!
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.