Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2016, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada FBiH prodaje dom penzionera da bi obezbijedila penzije

MOS­TAR - Vla­da FBiH da­la je pret­ho­dnu sa­gla­snost Za­vo­du za pen­zij­sko i in­va­lid­sko osi­gu­ra­nje da po­kre­ne pos­tu­pak pro­da­je četi­ri stam­be­ne je­di­ni­ce u Sa­ra­je­vu.

Pro­da­ja će bi­ti iz­vrše­na pu­tem Agen­ci­je za pri­va­ti­za­ci­ju u FBiH na osno­vu po­se­bnog ugo­vo­ra sa Za­vo­dom PIO.

Fe­de­ral­na vla­da za­dužila je ju­če Za­vod PIO da, za­je­dno s op­šti­nom Ilidža, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << po­kre­ne pos­tu­pak pro­da­je zgra­de Do­ma pen­zi­one­ra u Sa­ra­je­vu.

Cilj je da na ovaj način bu­du obe­zbi­jeđena do­da­tna novčana sred­stva za is­pla­tu pen­zi­ja.

Vla­da FBiH je na sje­dni­ci u Mos­ta­ru do­ni­je­la sa­gla­snost da do pe­tog u mje­se­cu bu­du osi­gu­ra­na sred­stva za is­pla­tu pen­zi­ja.

Vla­da je do­ni­je­la ne­ko­li­ko za­klju­ča­ka ko­ji se odno­se na zah­tje­ve udru­že­nja pen­zi­one­ra u FBiH. Pri­hva­ti­la je zah­tjev za ga­ran­ci­je za is­pla­tu pen­zi­ja na pos­to­jećem ni­vou, bez ob­zi­ra na pri­liv sred­sta­va, pri­hva­tljiv je i biće sas­ta­vni dio no­vog za­ko­na o PIO.

Zah­tjev za osi­gu­ra­nje is­pla­te pos­mrtni­na porodicama umrlih pen­zi­one­ra u po­tpu­nos­ti je pri­hva­ćen i ugra­đen u tek­st na­crta za­ko­na. (Agen­ci­je)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.