Vasin: Smanjenje plata i penzija biće štetno

Izvor: Akter, 18.Sep.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Smanjenje plata i penzija biće štetno

Vojvođanski sekretar za privredu i funkcioner DS Miroslav Vasin ocenio je da će najavljeno smanjenje plata i penzija štetiti ekonomiji u Srbiji

On je naveo da će najavljene mere imati dalekosežne štetne posledice po potrošnju, proizvodnju i zapošljavanje u zemlji.

"Smanjenje zarada će dovesti do pada kupovne moći one kategorije stanovništva koja je zbog redovnosti isplata zarada i penzija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << predstavljala najstabilniji sloj potrošača", rekao je Vasin za agenciju Beta.

Dodao je da će se smanjenjem kupovne moći smanjiti i potreba za robom široke potrošnje na domaćem tržištu, a samim tim smanjiće se i prozivodnja u preduzećima koja se bave tom delatnošću.

"Smanjenje proizvodnje uzrokuje i manji broj zaposlenih i ostanak bez posla značajnog dela radnika. Zato sam siguran da ove mere neće pomoći preduzećima koja se bave proizvodnjom hrane i ostale robe široke potrošnje. Naprotiv! Čini mi se da malo ko o ovome vodi računa", rekao je Vasin.

Vasin je ocenio da je neodgovorno svako razmišljanje koje smanjenje plata i penzija posmatra isključivo kao mere racionalizacije.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vasin: Smanjenje plata i penzija dugoročno štetno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2014

Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin oštro je danas kritikovao najavljeno smanjenja plata i penzija u Srbiji i ocenio da će imati dalekosežne štetne posledice po potrošnju, proizvodnju i zapošljavanje u zemlji. .."Smanjenje zarada će dovesti do pada kupovne moći one kategorije stanovništva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.