VULIN: Smanjiti i nacionalne penzije

Izvor: Kurir, 27.Nov.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VULIN: Smanjiti i nacionalne penzije

Neki od dobitnika su nacionalne penzije doživeli kao priznanje društva, a ne kao materijalnu potporu. Mnogi i dalje dobro zarađuju. Nije to prevelik broj i nije stvar velike uštede, već odgovornosti i solidarnosti društva, istakao je ministar rada

BEOGRAD - Trebalo bi smanjiti i nacionalne penzije, izjavio je ministar rada Aleksandar Vulin, navodeći da to ne govori kao kritiku Ministarstvu kulture, već kao predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se o tome razgovara.

Svaka penzija je neka vrsta zasluge. Neki od dobitnika su nacionalne penzije doživeli kao priznanje društva, a ne kao materijalnu potporu. Mnogi i dalje dobro zarađuju. Nije to prevelik broj i nije stvar velike uštede, već odgovornosti i solidarnosti društva, rekao je Vulin za Novosti.

Povodom primene uredbe o radnom angažmanu primalaca socijalne pomoći, Vulin je naveo da ima otpora i da ga pružaju oni kojima pomoć nije potrebna, doK je za ostale to dobar način da dođu do posla.Navikli smo ljude da socijalna pomoć bude zanimanje, a ne stanje nužde. A oni moraju da rade da bi se izvukli iz tog stanja, naglasio je Vulin.

Odgovarajući na pitanje odakle Ministarstvu rada u kasi višak od 1,4 miliona dinara, Vulin je rekao da će ispitati gde su i na šta pare trošene Smanjili smo troškove i time nije ugrožena isplata socijalne prinadležnosti nijednom korisniku. Radi se o troškovima koji se odnose na razne usluge, tekuće održavanje, popravke, ugovore o telekomunikacionim uslugama, ukinute su dnevnice... Ušteđen novac namenski će dobiti centri za socijalni rad, rekao je Vulin.

On je objasnio da je dao preporuku da centri nameštaj kupuju od preduzeća u kojima rade osobe sa invaliditetom.Dobili su ili će dobiti nameštaj i kompjutere. Nekima će stići vozila, ali ne da se voze direktori, već terenska kola i tri traktora za one koji imaju svoje ekonomije, rekao je Vulin.

On je dodao da nezadovoljni direktori socijalnih centara, koji tvrde da im je novac bio potrebniji za druge namene, mogu da zatvore svoje prostorije ili da ih zapale koliko sutra i da on zbog toga neće biti odgovoran.

(Fonet/Večernje novosti)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.