VUJOVIĆ U SKUPŠTINI: Srbiji ne preti bankrot

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUJOVIĆ U SKUPŠTINI: Srbiji ne preti bankrot

Sečenje troškova su kratkoročne i tvrde mere i zato ih stavljamo u rebalans kako bismo do 1. januara doneli još smanjenja troškova, u vidu subvencija i transfera koji nisu opravdani, rekao je šef resora finansija obrazlažući rebalans budžeta

BEOGRAD - Srbiji ne preti problem nelikvidnosti, niti problem bankrota, mi želimo na vreme da počnemo reforme kako bi se Srbija u naredne tri godine vratila na put oporavka i ekonomskog razvoja sa impresivnim stopama, rekao je ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << finansija Srbije Dušan Vujović.

Od 2009- 2012 vanredno povećanje penzija dovelo je do povećanja od 169,3 milijarde dinara bez obezbeđivanja trajnih izvora prihoda. Slično je bilo i kod plata, dodao je on.

- Ogromna većina penzionera, skoro 90 odsto, neće imati smanjenje ili smanjenje od 10 odsto - rekao je Vujović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.