Uz svu dobru volju: Ne možemo da izuzmemo penzije od mera štednje

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz svu dobru volju: "Ne možemo da izuzmemo penzije od mera štednje"

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da penzioneri u Srbiji ne mogu biti izuzeti od mera štednje, jer za razliku od drugih država, Srbija ne raspolaže fondovima kojima bi se finansirao penzioni fond.

Žao nam je, penzioneri, ali "Srbija ne raspolaže fondovima kojima bi se finansirao penzioni fond"

 

"Svakog meseca za finansiranje penzionog fonda izdvaja se 45 odsto budžetskih rashoda i mi nemamo fondove kao što ih imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << druge zemlje iz kojih bi se finansirao penzioni fond", rekao je Vulin u Vrnjačkoj Banji na Danima socijalnog rada 2014. koje je organizovalo Društvo socijalnih radnika Srbije.

 

Vulin je rekao da bi, kada su u pitanju mere štednje, sadašnja vlada sada mogla da se zadužuje bez restriktivnih poteza, ali da bi po isteku njenog mandata Srbiju neminovno čekao grčki scenario.

 

Vlada Srbije najavila je da će penzije i zarade u javnom sektoru morati da budu smanjene zbog ušteda u budžetu, ali za sada nije izvesno u kom će procentu biti umanjene.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Štednja važi i za penzionere

Izvor: Akter, 17.Sep.2014

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da penzioneri u Srbiji ne mogu biti izuzeti od mera štednje..Jer, kako je objasnio, za razliku od drugih država, Srbija ne raspolaže fondovima kojima bi se finansirao penzioni fond..."Svakog meseca za finansiranje penzionog fonda...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.