Umro Zdravko Tolimir

Izvor: Press, 09.Feb.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Zdravko Tolimir

General u penziji Vojske Republike Srpske i haški osuđenik Zdravko Tolimir preminuo u zatvorskoj ćeliji pritvorske jedinice Haškog tribunala, saopštio je danas Sud u Hagu.
    "Tolimiru je pozlilo sinoć oko 21 sat u pritvorskoj jedinici Suda. Primio je hitnu medicinsku pomoć, ali je ipak preminuo", izjavio je portparol Haškog tribunala Nenad Golčevski, preneo je Rojters.
U aprilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prošle godine Tolimir je u Haškom tribunalu osuđen na doživotni zatvor zbog zločina nad muslimanima iz Srebrenice u leto 1995. godine.
Tolimir je tokom rata bio pomoćnik za obaveštajno-bezbednosne poslove komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.
On je 2012. osuđen na doživotni zatvor zbog komandne odgovornosti za žrtve u Srebrenici kao i ubijanje ključnih ljudi bošnjačke zajednice u Žepi - kao bivši pomoćnik Ratka Mladića za obaveštajno-bezbednosne poslove u Glavnom štabu VRS-a.
On je uhapšen 31. maja 2007. godine prilikom prelaska granice između Srbije i Republike Srpske, a u pritvor Haškog tribunala prebačen je 1. juna 2007. godine.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Hag

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.