Štrbac: Još jedan šamar Srbima stav da Hrvatska nije dužna penzionerima iz SAO Krajine

Izvor: Blic, 19.Jun.2017, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrbac: Još jedan šamar Srbima stav da Hrvatska nije dužna penzionerima iz SAO Krajine

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je danas da nije iznenađen stavom Međunarodne organizacije rada (ILO) da Hrvatska nije dužna da isplati penzije penzionerima srpske nacionalnosti s teritorije nekadašnje SAO Kraijna za period od početka rata do 1998. godine.

- To je još jedan šamar Srbima iz Hrvatske i to najstarijim ljudima, koji su ostali bez imanja, a sada i bez penzija, kojima su se godinama nadali - rekao je Štrbac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agenciji Beta.

On je rekao da bi voleo da te penzije budu isplaćene, jer je u pitanju veliki dug penzionerima srpske nacionalnosti.

Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima pretežno srpske nacionalnosti iz nekadašnje SAO Krajina isplati penzije za period od početka rata do 1998. godine, javila je danas Hina.

- To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO-a jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama - rekao je za Hinu izvor u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

Izvor Hine u ministarstvu navodi da je ljude koji su otišli u Srbiju obeštetila Srbija uvodeći ih u svoj penzioni sistem, kao i da se penzije ne mogu isplaćivati iz oba fonda - hrvatskog penzionog sistema i "parafonda" SAO Krajine.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Štrbac: Stav da Hrvatska nije dužna penzionerima iz SAO Krajine je još jedan ŠAMAR SRBIMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017, 00:08

Stavom Međunarodne organizacije rada (ILO) je da Hrvatska nije dužna da isplati penzije penzionerima srpske nacionalnosti s teritorije nekadašnje SAO Kraijna za period od početka rata do 1998. godine..Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je danas da nije iznenađen...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.