Smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku

Generalna sekretarka Međunanarodne konfederacije sindikata Šaron Barou izjavila je danas da vladine mere štednje koje podrazumevaju smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku privrede.

"Kada se smanjuju plate i penzije osiromašuju se ljudi, ako oni ne mogu da plate svoje račune, ako ne mogu da investiraju, to direktno utiče na kvalitet tražnje i sigurno ne pomaže oporavku ekonomije", rekla je Šaron >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Barou.

Ona je ranije danas razgovarala sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a sastanku su prisustvovali predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak.

Šaron Barou je kazala da je Vučiću poručila da je rešenje u investicijama, u ulaganju u nova radna mesta, a ne u štednji.

Prema njenim rečima, kritikovala je što je aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i dalje pod "velom tajne" i što sindikati nisu upoznati sa detaljima, ali i što sindikati nisu konsultovani kada je donošen Zakon o radu.

"Zakon o radu je proguran u Skupštinu", rekla je ona i dodala da se na sastanku Vučić izvnio zbog toga.

"On (Vučić) se izvnio, ali izvinjenje ne menja stvari i dalje mora da se radi na popravljanju zakona", rekla je Šaron Barou.

Generalna sekretarka Međunarodne konfederacije sindikata naglasila je da se što pre mora uspostaviti socijalni dijalog i dodala da je dobila uveravanja od premijera da će dijaloga biti.

"MKS će i dalje biti sa vama i ja mogu da vam ponudim solidarnost, ako socijalnog dijaloga ne bude, ako bude potrebno vratićemo se", rekla je Šaron Barou.

Predstavnici sindikata ocenili su da je sastanak sa premijerom bio težak, ali očekuju da će Vučić ispuniti obećanje i da će socijalni dijalog o svim važnim pitanjima biti uspostavljen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Barou: Rešenje je u investicijama, a ne u štednji

Izvor: Studio B, 27.Nov.2014

Generalna sekretarka Međunanarodne konfederacije sindikata Šaron Barou kaže da mere koje podrazumevaju smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku privrede..."Kada se smanjuju plate i penzije osiromašuju se ljudi, ako oni ne mogu da plate svoje račune, ako ne mogu da investiraju, to direktno...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.