Sjajni rukometni golman ne planira uskoro da napusti mesto među stativama: Za dve godine penzija

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni rukometni golman ne planira uskoro da napusti mesto među stativama: Za dve godine penzija

Sjajni rukometni golman, Danijel Šarić, ne planira još u penziju, jer sa velikim žarom brani za Katar i klub Al Kviadu. Odlični čuvar mreže braniće još najmanje dve godine. Šarić je nakon Sloge, Borca , Crvene zvezde, Sintelona, Teke, Alobendas, AdemarLeona, San Antonija i Barselone svoj mir pronašao u azijskoj državi.

- Sa klubom imam ugovor na još dve godine, a slično je sa federacijom Katara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Želja je da se oprostim od reprezentacije na Svetskom prvenstvu koje se 2019. održava u Danskoj i Nemačkoj. Ono što je za mene najbitnije da branim dobro i sa istom željom idem na treninge i utakmice tako da i dalje ima taj voljni momenat veoma jak i dok god me drži biću na golu. I danas kad god krene utakmica, imam nalet adrenalina i želje da branim najbolje što mogu – ističe Šarić koji odmara u Doboju.

Prelazak u Katar je lakše podneo jer je sa njim došla i porodica. Ritam treninga i odigravanja utakmica je lakši nego u Evropi što mu itekako odgovara

- Sigurno da je prelazak iz Barselone u Katar kulturološki šok, jer su to dva različita sveta. Međutim brzo sam se adaptirao, najvažnije je da je porodica sa mnom. To mi zaista daje snagu. Napokon sam sa ženom i decom gotovo stalno i onda se sve lakše podnosi. Što se tiče života, rada i odnosa kluba svakako da je pravi pogodak za život. Katar je mala država sa jasnim pravilima, ali za porodičan život je odličan.

Uspesi reprezentacije Katara su upravo počeli dolaskom Šarića na gol kao i angažovanjem odličnog Španca. Nakon toga usledile su zaista sjajne partije na Svetskom prvenstvu plasman na Olimpijske igre.

- Valero Rivera je zaista sjajan radnik i veliki trener. Njegovi rezultati to pokazuju. Njegovim angažovanjem Katar je napravio pravi sistem. Vidite da sve više ima mladih rukometaša i da napreduju. Plan federacije je da u narednim kvalifikacijama ostanem još uz tim i što više im prenesem iskustvo. Rivera ima sjajne savete i čak i u ovim godinama od njega se može mnogo naučiti – dodao je Šarić

Iako će krajem jula napuniti 40 godina , čini se da to uopšte ne smeta Šariću. Čini se da su golmani iz njegove generacije kao vino - što stariji to bolji.

- Naša sreća je što trenutno nema top vrhunskih golmana na vidiku, onih koji mogu da naprave prevagu i odnose trofej. Zato smo i dalje na ceni i uspevamo da izdržimo obaveze. Dosta je zaista kvalitetnih golmana, mnogi napreduju, ali ipak zna se ko su oni koji donose trofeje i prevagu - ističe Šarić.

Rukometna priča godine je svakako uspeh makedonskog Vardar koji se okitio titulom šampiona Evrope.

- Vardar je zaista napravio sjajan rezultat i sigurno obradovao sve ljubitelje u regionu. Zaista im čestitatm na uspehu, napravili su izvanredna uspeh. Nažalost, ne očekujem da to donose preveliku popularnost našem sportu u regionu. Potrebna je strategija i ulaganja kako bi se on digao na viši nivo. Vardar je samo pokazao kako se može i šta treba uraditi kako bi se popeo na evropski vrh. Nažalost, situacija u BiH i Srbiji je daleko od toga. Nema ozbiljnih ulaganja i nisam baš optimista oko budućnosti – istakao je Šarić

Proslavljeni golman ističe da ne žali za bilo čim u karijeri i da je ostvario impresivnu karijeru tokom koje je bio i klupski šampion Evrope sa Barselonom, zatim osvajač srebra na Svetskom prvenstvu 2015. sa selekcijom Katara, te brojne individualne nagrade.

“Ne bih o BiH”

Tokom reprezentativne karijere Šarić je nastupao i za Bosnu i Hercegovinu, koja nažalost jedina iz regiona nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

- I to najbolje pokazuje kakvo je stanje u savezu. Žao mi je momaka i selektora, Bilala Šumana. Iskreno, ne bih o tome. Najlakše je sad pričati. Govorio sam o lošim stvarima dok sam bio deo reprezentacije, tako da je sad to nepotrebno. Pokušavao sam da promenim stvari dok sam bio unutra, ali nije išlo – istakao je Šarić.

Situacija u Kataru normalna

Politička situacija u Kataru je zategnuta nakon embarga koje su uvele zemlje na ''bliskom istoku''. Međutim, u stvarnom životu čini se da to nije previše uticalo na stanovnike ove male zemlje.

- Čitao sam u našim medijima o problemima, ali to je sve predimenzionirano. Situacija u Kataru je, rekao bih, normalna. Nema nikakvih nestašica, ljudi normalno imaju sve u prodavnicama, kupuju šta im treba. Sve je mirno i nema baš nikakvih problema – istakao je bivši golman reprezentacija SCG i BiH.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.