Sindikat Sloga: Otpuštanja i zapošljavanja po partijskom ključu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat Sloga: Otpuštanja i zapošljavanja po partijskom ključu

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenio je danas da će na listama za otpuštanje u javnom sektoru u Srbiji najviše biti onih sa dugogodišnjim radnim stažom i pred penzijom, a najmanje članova partija koji su poslednjih godina zaposleni u lokalnim samoupravama, državnim agencijama i ministarstvima.

"Na ovu sumnju ukazuje i to što je Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru donet >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na brzinu, u jeku godišnjih odmora, potpuno netransparentno i bez saglasnosti sindikata kao obaveznih socijalnih partnera, ali i bez ozbiljne rasprave", navodi se u saopštenju "Sloge".

Taj sindikat smatra da su za sprovođenje bilo kakvih ozbiljnijih reformskih mera, među kojima je i racionalizacija broja zaposlenih u javnom sektoru, potrebne godine ozbiljnog rada, ponekad i decenije, a ne meseci, kako to najavljuju predstavnici vlasti.

"Opravdana je bojazan da će se i posle otpuštanja nastaviti upošljavanje kadrova po preporuci partijskih knjižica, dok će oni sa 50 godina života i više ostati bez posla, ali i šanse da ga ponovo nađu", upozorila je "Sloga".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.