Izvor: B92, 26.Feb.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosveta: Penzije će zauzdati plate

Beograd -- Predsedništvo Sindikata obrazovanja Srbije usprotivilo se najavljenom vezivanju penzija za plate u javnom sektoru.

Sindikat ocenjuje da je to "još jedan pokušaj vlasti da ograniči povećanje plata u tom sektoru" i poziva ministre prosvete i finansija na pregovore i potpisivanje protokola o ceni rada za 2010. Sindikat najavljuje i da će narednu školsku godinu početi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajkom ukoliko od septembra ne bude povećana cena rada.

"Zaposleni u obrazovanju stupiće u štrajk, jer već dve godine nema povećanja plata u obrazovanju, uz inflaciju koja prelazi 18 odsto i devalvaciju evra za više od 20 odsto", navedeno je u saopštenju posle današnje sednice Predsedništva Sindikata obrazovanja Srbije.

Predsedništvo je zatražilo da se smanjivanje broja zaposlenih u prosveti nastavi do kraja školske godine i u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom "dozvoli preraspodela časova u slučaju smanjenja broja izvršilaca".

Takođe, sindikat traži da se taj proces, pod istim uslovima proširi i na zaposlene u ostalim delatnostima obrazovnog sistema, odnosno da se dozvoli odlazak iz sistema obrazovanja zaposlenima u domovima učenika, studentskim centrima i visokom obrazovanju.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosvetari traže veću cenu rada i najavljuju štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2010

BEOGRAD - Sindikat obrazovanja Srbije pozvao je danas ministre prosvete i finansija da počnu pregovore sa reprezentativnim sindikatima u oblasti obrazovanja o ceni rada za 2010. godinu, najavljujući štrajk zaposlenih ukoliko od septembra ne bude povećana cena rada..."Ukoliko od septembra ne bude...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Štrajk prosvetara u septembru?

Izvor: Danas, 26.Feb.2010

Ukoliko od septembra ne bude povećana cena rada, zaposleni u obrazovanju stupiće u štrajk, jer već dve godine nema povećanja plata u obrazovanju, saopštio je juče Sindikat obrazovanja Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.