Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Bez deficita u aprilu, moguće povećanje plata

Premijer Aleksandar Vučić saopštio je danas da neće ni u aprilu biti deficita, i da će to omogućiti, ako se ovako nastavi, povećanje plata i više para za penzije.

On je, na konferenciji za štampu, kazao da na današnji dan budžet Vlade ima suficit od 20,4 milijarde dinara, da predstoji isplata drugog dela penzija, ali da će april završiti u suficitu.

Podsetio je da je usvojenim budžetom i planom MMF predviđeno da imamo 53 ili 54 milijarde deficita.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
„Već sada mogu reći da nećemo imati deficit zaključno sa 30. aprilom. Većim prihodima i nižim rashodima uspeli smo da uštetimo 470 miliona evra u prva četiri meseca", objasnio je premijer.

On je istakao da na osnovu tih rezultata sada možemo da ulažemo novac i podstičemo razvoj odbrambene industrije.

„Ako se ovako nastavi doći ćemo do povećanja plata za vojnike i policajcije, ali i po prvi put za javni sektor i javnu upravu", kazao je Vučić.

Ukazao je da je u planu i povećanje penzija, ali dodao da jedan odsto povećanje penzija znači 40 miliona evra.

„Ali i za to ćemo imati više novca", naglasio je Vučić.

Vučić: Za odbrambenu industriju injekcija od 43 miliona evra

Fabrike odbrambene industrije Srbije dobiće u narednom periodu "direktnu investicionu injekciju" od 43 miliona evra iz republičkog budžeta kako bi unapredile svoje poslovanje, i kako bi sa očekivanih 550 miliona evra ove godine, izvoz do 2020. iznosio 750 miliona evra, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na konferenciji za medije posle sastanka sa direktorima osam privrednih društava odbrambene industrije Srbije, javnim preduzećem Jugoimport SDPR i tri remontna zavoda, rekao da bi novac koji država troši za kapitalna ulaganja trebalo da bude veći i da se koristi pametnije, odnosno na način da se u budućnosti vrati kroz veća primanja radnika i veće profite radnika.

"Zato smo danas imali važan sastanak sa predstavnicima svih fabrika namenske industrije, svih remontnih zavoda, opitnih centara, pribojskim FAP-om i svih osam osnovnih fabrika, sa izuzetkom Krušika, koji u ovom trenutku nije tražio novac, jer su zaposlili više od 1.000 ljudi u odnosu na prethodni period i rade dobro", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.