Penzioneri pozdravili inicijativu SP

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri pozdravili inicijativu SP

BANJALUKA - Udruženje penzionera Republike Srpske pozdravilo je inicijativu Socijalističke partije /SP/ da od Vlade Republike Srpske zatraži da penzije budu povećane za novih tri odsto i da povećanje stupi na snagu od 1. oktobra.

Predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj rekao je Srni da je predsjednik SP i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić dobro uočio potrebu za poštovanjem dogovora da prosječna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << penzija u Srpskoj iznosi 40 odsto prosječne plate isplaćene u Srpskoj.

"Pozdravljamo ovu inicijativu. I da je drugačiji procenat povećanja podržali bismo inicijativu, jer pozitivno utiče na položaj penzionera", rekao je Rakulj.

Inicijativu Socijalističke partije u ime 24.000 penzionera iz regije Prijedor pozdravio je i predsjednik Regionalnog udruženja penzionera Slobodan Brdar, koji je i član Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske.

"Svako povećanje penzija je pozitivno i mi takvu inicijativu pozdravljamo, bez obzira od koje političke partije ona dolazila, a posebno ako dolazi iz partije, čiji je predsjednik i resorni ministar veoma korektno prilazio svim problemima penzionerske populacije", rekao je Brdar.

On je naglasio da inicijativu posebno treba podržati imajući u vidu ukupno stanje u društvu, ekonomske prilike i položaj u kojem se nalaze penzioneri.

Predsjednik SP Petar Đokić najavio je juče da će ova stranka narednih dana uputiti inicijativu Vladi Republike Srpske da penzije budu povećane za novih tri odsto i da ta odluka stupi na snagu od 1. oktobra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.