Penzioneri: Penzije ne zavise od Krkobabića

Izvor: B92, 04.Apr.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri: Penzije ne zavise od Krkobabića

Udruženje sindikata penzionera Srbije poručilo je da isplata penzija ne zavisi od lidera PUPS Milana Krkobabića.

Udruženje sindikata penzionera Srbije ocenilo je da je izjava predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milana Krkobabića, da penzioneri "mogu da zaborave na penzije" ukoliko lista koju predvodi Aleksandar Vučić izgubi na izborima 24. aprila, "najsramotnija i najprljavija od svih predizbornih izjava datih do sada".

"Ovo je klasično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivično delo obmane, odnosno delo širenja panike među građanima Srbije. U ovakvom zastrašivanju birača ima elemenata krivičnog dela zbog širenja lažnih informacija sa ciljem da se u narodu izazove panika i strah", navelo je to udruženje ocenivši da je Srbija normalna država "ovakvi ucenjivači bi trebalo da odgovaraju pred zakonom".

To udruženje je saopštilo da penzioneri ne treba da brinu, jer nijedan penzioner neće izgubiti penzije već da "samo on (Krkobabić) može izgubiti fotelju u Pošti, njegov sin 'Krkobabić Treći' - fotelju u Privrednoj komori, a njihovi trabanti i pajaci - fotelje po raznim upravnim odborima".

"Penzije ne zavise ni od Srpske napredne stranke i Vučića, ni od PUPSA i Krkobabića - nego od privrede, kojoj i najviše preti opasnost ako ova vlast ostane na čelu Srbije. Po Ustavu Srbije, penzije niko ne sme da dira, one su zaštićene najvišim pravnim aktom ove zemlje", dodaje se u saopštenju.

Udruženje sindikata penzionera Srbije navelo je da vlast mora da vodi računa da se penzioni fond uredno popunjava i da sankcioniše one poslodavce koji u PIO fond ne uplaćuju doprinose.

"Srbija neće propasti ako Vučić izgubi, nego ako takvi kao što je Krkobabić nastave da javna preduzeća koriste za partijsko zapošljavanje", navedeno je u saopštenju.

Krkobabić je 2. aprila na predizbornoj konvenciji u Kraljevu rekao da penzioneri "mogu da zaborave na penzije" ukoliko lista koju predvodi Aleksandar Vučić izgubi na izborima 24. aprila i pozvao penzionere da "ne glasaju za PUPS i njegove koalicione partnere već 'za svoju sigurnu penziju'".

"Ta penzija će biti redovna i sigurna samo ako ova partija bude imala dovoljan broj svojih predstavnika, a koalicija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, dobije mandat da vlada. U protivnom, džaba ćete čekati poštara", kazao je Krkobabić.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.