Penzije isplaćivati do 5. u mjesecu

Izvor: Cafe.ba, 04.Avg.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzije isplaćivati do 5. u mjesecu

Predsjednik Saveza penzionera Federacije BiH /FBiH/ Mehmedalija Rapa poručio je federalnoj Vladi i premijeru Fadilu Novaliću da se penzije moraju isplaćivati od 1. do 5. u mjesecu, a ne kao što će to biti ovaj put, praktično tek od 10. avgusta.

On je rekao da penzioneri u FBiH ne treba da strahuju da će do kraja godine ostati bez jedne penzije, ali je naglasio da su predstavnici ove populacije ogorčeni na premijera Novalića koji uporno ignoriše njihove zahtjeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << da ih primi i razgovara sa njima.

"Svima je jasno da je stanje u kasi Federalnog zavoda PIO/MIO katastrofalno i da je ovakva isplata penzija nedopustiva", izjavio je Rapa za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, Izvršni odbor Saveza penzionera FBiH trebalo bi da 18. avgusta donese konačnu odluku o održavanju protesta penzionera.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.