Osnovica za penzijsko osigiranje povećana za 6,95 odsto

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovica za penzijsko osigiranje povećana za 6,95 odsto

Građani koji sami plaćaju doprinos za penzije od uplate za avgust plaćaće nove iznose koji su veći za 6,95 odsto, saopštio je danas Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Nezavisno od stručne spreme osiguranici mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica penzijskog osiguranja. Najniža osnovica iznosi 35 odsto prosečne republičke zarade iz prethodnog tromesečja, što je 21,506 dinara, a najviša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet prosečnih plata, odnosno 307,225 dinara.

Doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje je 26 odsto, što znači da će se mesečni izdatak kretati u rasponu od 5.591 do 79.878 dinara.

Ti iznosi primenjivaće se za uplate doprinosa za avgust, septembar i oktobar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.