Odbor odobrio:Penzije kresati pare dati Srbijagasu

Izvor: Mondo, 25.Okt.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor odobrio:Penzije kresati pare dati Srbijagasu

Odbor Skupštine Srbije za finansije odbio je na današnjoj sednici amandmane DS i NS na rebalans budžeta, kojima se predlaže smanjenje državnih subvencija radi usmeravanja novca u Fond PIO. "Misterioznih" deset miliona dinara.

Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević pozvao je članove Odbora za finansije da podrže amandman te stranke kojim se subvencije sa nešto više od 17 milijardi smanjuju na 12 milijardi dinara kako bi se razlika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prebacila u Fond PIO.

Pavićević smatra da u tom slučaju ne bi bilo potrebno smanjivati penzije i dirati u stečena prava te grupe građana Srbije.

Naš je predlog da se smanje subvencije privredi, rekao je Pavićević, koji nije član Odbora tako da nije mogao da glasa.

"Malo se ne slažu stavke"

Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović podneo je amandman kojim je tražio da se objasni gde je utrošeno deset miliona dinara navodeći da za to nije dato pisano obrazloženje. Ministar finansija Dušan Vujović je priznao da se ne slažu stavke u jednom delu predloga budžeta i to za deset miliona dinara. On je objasnio da je tih deset miliona dinara raspoređeno preko budžetske rezerve.

Njegov amandman je podržao samo poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović, dok poslanici vladajuće većine nisu o njemu ni glasali.

Slično je prošao i amandman Demokratske stranke koji je obrazložio šef poslaničke grupe te stranke Borislav Stefanović da država više ne garantuje za zaduženja Srbijagasa.

Stefanović je objasnio da to javno preduzeće ima velike dugove koje ne može da vrati i da bi mu trebalo uskratiti državne garancije.

On je podsetio poslanike vladajuće većine da je i ministarka Zorana Mihajlović svojevremeno govorila da će se stati na put "štetočinskom ponašanju u Srbijagasu".

Na tu opasku Stefanovića reagovao je predsedavajući Odbora za finansije Veroljub Arsić iz Srpske napredne stranke koji je rekao da se ministarka Mihajlović na sednici Vlade Srbije već izjasnila o predlogu za rebalans državnog budžeta.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama budžeta Srbije podneto je 12 amandmana, a na sve vladine predloge zakona, uključujući i onaj kojim se reguliše smanjenje penzija podneto je ukupno 70 amandmana.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Odbor odbio amandmane opozicije na rebalans budžeta

Izvor: RTS, 25.Okt.2014

Odbor Skupštine Srbije za finansije nije prihvatio amandmane Demokratske stranke i Nove stranke na Predlog zakona o izmenama i dopunama budžeta Srbije, kojima se predlaže smanjenje državnih subvencija radi usmeravanja novca u Fond PIO i prestanak davanja garancija "Srbijagasu" za zaduženja...Poslanik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.