Obrazovana Žalbena komisija Skupštine Srbije

Izvor: RTS, 29.Jul.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrazovana Žalbena komisija Skupštine Srbije

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja doneo je odluku o obrazovanju Žalbene komisije Skupštine Srbije, jer je prethodnoj istekao petogodišnji mandat.
Na predlog generalnog sekretara parlamenta Svetislave Bulajić sastav komisije je ostao isti, osim jednog člana koji je morao da bude zamenjen zbog odlaska u penziju.
Navela je da se radi o iskusnim ljudima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su već duže vreme angažovani na ozbiljnim zadacima.
Odbor je dao pozitivno mišljenje na zahtev poslanika SNS-a Željka Sušeca za obavljanje druge javne funkcije, odnosno da pored poslaničke funkcije može da obavlja i funkciju odbornika u Skupštini opštine Pančevo.
Poslanica DJB Branka Stamenković rekla je da nema potrebe da se Odbor izjašnjava o takvim zahtevima, budući da je reč o funkcijama gde su ljude direktno birali građani, te da ima važnijih stvari o kojima treba raspravljati, poput dopisa Prekršajnog suda iz Požarevca o poslaniku koji se pozvao na imunitet, pa je zatražila da se ta tačka stavi na dnevni red sledeće sednice.
Predsednik Odbora Aleksandar Martinović rekao je da su predsednici tih radnih tela ti koji određuju dnevni red, a da svako može da da predlog, ali 24 sata pre sednice.
Martinović je naveo i da Prekršajni sud u Požarevcu od Odbora nije tražio da odlučuje o imunitetu poslanika SNS-a Zorana Milekića, već samo informaciju da li je poslanik i da li uživa imunitet i da im je odgovorio još pre mesec dana.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obrazovana Žalbena komisija Skupštine Srbije

Izvor: Blic, 29.Jul.2016

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja doneo je danas odluku o obrazovanju Žalbene komisije Skupštine Srbije, jer je prethodnoj istekao petogodišnji mandat...Na predlog generalnog sekretara parlamenta Svetislave Bulajić sastav komisije je ostao isti, osim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.