OŠTETILI  PIO FOND: Uhapšeni zbog upisivanja lažnog radnog staža

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠTETILI PIO FOND: Uhapšeni zbog upisivanja lažnog radnog staža

Osumnjičena G. V. se tereti da je iskorišćavanjem svog službenog položaja osiguranicima J.R, E.E. i G.B, u matičnu evidenciju PIO fonda upisala fiktivan radni staž i omogućila im sticanje prava na penziju, iako po važećem Zakonu nisu ispunjavali uslove

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapsili G.V. (53), bivše odgovorno lice filijale za grad Beograd, Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osiguranje i G.B. (64) zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet fonda za 1,7 miliona dinara.

Krivična prijava će biti podneta i protiv J.R. (51) i E. E. (1951).

Kako je saopštio MUP, osumnjičena G. V. je tokom 2013. godine iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, osiguranicima J.R, E.E. i G.B, na protivpravan način, u matičnu evidenciju PIO fonda upisala fiktivan radni staž i omogućila im sticanje prava na penziju, iako po važećem Zakonu nisu ispunjavali uslove.

Osumnjičena G.V. je tako pribavila tim korisnicima penzija protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.600.000,00 dinara čime je oštećen budžet Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za iznos od 1.760.130 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem tužilaštvu u Beogradu, piše u saopštenju MUP.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hapšenja u Fondu PIO zbog zloupotrebe položaja

Izvor: Prva.rs, 29.Jan.2015

Krivična prijava će biti podneta i protiv J.R. (51) i E. E. (1951).. .Kako je saopštio MUP, osumnjičena G. V. je tokom 2013. godine iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, osiguranicima J.R, E.E. i G.B, na protivpravan način, u matičnu evidenciju PIO fonda...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.