O platama i penzijama u novembru

Izvor: Akter, 01.Sep.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O platama i penzijama u novembru

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas je pozitivno ocenila rezultate druge revizije stend baj aranžmana sa Srbijom

Međunarodni monetarni fond (MMF) će tek razmotriti pitanje povećanja plata u javnom sektoru i penzija u Srbiji, da li to može da se uklopi u okvire za sledeću godinu, izjavio je danas šef delegacije te međunarodne finansijske institucije Džejms Ruf.

On je, na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << novinare, objasnio da su se, u reviziji sporazuma sa Srbijom, videla neka trajna fiskalna poboljšanja, ali da je, po pitanju povećanja plata i penzija, potrebno videti koliko je to u skladu sa opštim ciljem smanjenja fiskalnog deficita i pada duga.

Treba imati u vidu da dug Srbije još raste, rašće i sledeće godine, i očekuje se da počne da pada tek 2017, ukazao je Ruf

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.