Ne vidim izlaz za budžet u smanjenju penzija

Izvor: Beta, 22.Okt.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne vidim izlaz za budžet u smanjenju penzija

BEOGRAD, 22. oktobra 2014. (Beta) - Smanjenje penzija i plata u javnom sektoru i nije pravo rešenje za problem sa manjkom u budžetu Srbije, ocenio je u sredu savetnik za investicije Mahmud Bušatlija.

On je na konferenciji "Nezavisna regulatorna tela i budžet Srbije", koju organizuje Danas konferens centar rekao da je Srbija od pre nekoliko teško finansira budžzet i beleži deficit, što ukazuje da se državnom imovinom ne upravlja kako treba.

"Svi problemi o kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << danas govorimo proističu iz zloupotreba u upravljanju javnom imovinom. Zbog toga je neophodno sprovesti reformu celog javnog sektora, uključujući i agencije", rekao je Bušatlija.

On je ocenio je Srbija u fazi kada se teško može sagledati kada će imati izbalansiran budžet.

"Ne vidim izlaz za budžet u tome što ćete prihode penzionerima, koji su svojim radom obezbedili dobro obrazovanje i tokom velikog broja godina odlično zdravstvo. Smanjuju se plate u javom sektoru i penzije, što se direktno preliva u samnjeje potrošnje", rekao je Bušatlija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.