Muzika Jute za seriju sa Golden Stejtom, Pirs u penziji

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika Jute za seriju sa Golden Stejtom, Pirs u penziji

Košarkaši Juta Džeza slavili su u sedmom meču prve runde plej-of serije Zapadne konferencije protiv LA Klipersa 104:91, pa su sa 4:3 ukupno prošli u konferencijsko polufinale gde ih od ranije čekaju Golden Stejt Voriorsi. Svoj poslednji meč u karijeri je igrao i legendarni Pol Pirs.

  Najefikasniji u redovima Jute je bio Gordon Hejvord sa 26 poena, osam skokova i tri asistencije, pratili su ga Džordž Hil i Derik Fejvors sa po 17 poena, dok je drugonavedeni igrač imao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i dabl-dabl sa 11 skokova. Džo Ingls je ubacio 12 poena, Rodni Hud 11, a Džo Džonson i Boris Dijao po 10 poena.

U timu Klipersa najbolji je sa dabl-dabl učinkom bio Deandre Džordan, koji je uz 24 poena upisao 17 uhvaćenih lopti. Džamal Kroford je dodao 20 poena, dok je još jedini "dvocifreni" bio Kris Pol sa 13 poena i devet asistencija.

Juta, na čijoj klupi se kao asistent nalazi i srpski stručnjak Igor Kokoškov, lako je došla do pobede u sedmom meču u seriji, u kojoj je samo jednom gubila u ukupnom skoru (2:1). Džezeri su u "Stejpls centru" bili dominantniji od samog starta, i samo su u prvoj četvrtini dozvolili protivniku da minimalno vodi. Ekipa trenera Kvina Snajdera je zatim uspostavila terensku inicijativu, koju je povećavala kako je meč odmicao.

Klipersima nije pomogao ni sedmi dabl-dabl Deandrea Džordana u seriji, kao ni odlična partija Kroforda sa klupe, dok se veoma primetilo odsustvo Blejka Grifina zbog povrede. Kris Pol nije uspeo da ponovi "magiju" iz nekih ranijih mečeva, kada je briljirao u poslednjoj četvrtini, jer je u ovom duelu u poslednjih 12 minuta bio bez poena, uz tri asistencije.

Legendarni Pol Pirs je igrao svoj poslednji meč u karijeri, a na njemu je za Kliperse postigao 6 poena za 22 minuta, uz tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

 Obe ekipe u prvih šest mečeva serije su pobeđivale sa osam ili manje poena, ali je ovoga puta presudila sjajna treća četvrtina Jute, kada su napravili seriju od 23:9, za vođstvo od 21 poena razlike. Boris Dijao je tada ubacio osam poena, Hejvord šest, a Hil četiri.

Juta je takođe prvi put posle 2010. godine prošla u drugo kolo plej-ofa, kada je sa 4:2 eliminisan Denver, da bi je u sledećoj fazi nadigrao tim Lejkersa, kasniji šampion.

Juta Džez sada ima najtežeg mogućeg protivnika na "Zapadu", tim Golden Stejt Voriorsa, koji je relativno lako izašao na kraj sa Portlandom (4:0). Prvi meč je na programu u sredu ujutru od 4,30 uz direktan prenos na Sport klubu 1.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pol Pirs u penziji - Suze "Istine" uz pozdrav velikana

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017

Posle 19 godina igranja u NBA ligi Pol Pirs je rešio da okači "patike o klin". To je saopštio još ranije, ali je kraj za "Istinu", kako mu je nadimak, došao u sedmom meču prve runde plej-of serije, koju su njegovi LA Klipersi izgubili od Juta Džeza rezultatom 104:91...Pirs je u eliminaciji Klipersa...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.