Majami povlači ONilov dres

Izvor: MVP.rs, 10.Feb.2016, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majami povlači O'Nilov dres

Broj 32 ide u penziju.

Šekil O'Nil je pomogao Majamiju da osvoji prvu šampionsku titulu u istoriji franšize 2006. godine, a Hit će mu se odužiti povlačenjem dresa sa brojem 32 pod svodove "Amerikan Erlajnz Arene". Majami će biti drugi tim koji je O'Nilu ukazao ovakvu čast, s obzirom da su Lejkersi povukli njegov dres sa brojem 34.

"On je jedan od najboljih igrača svih vremena i jedan od najboljih koji su nosili dres Majamija", rekao je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Hita, Pet Rajli, a potom dodao:

"Podigao nas je kao franšizu na jedan viši nivo vodeći nas ka prvoj titulu".

O'Nil je tokom karijere, koja je trajala od 1992. do 2011. godine, nosio dresove Orlanda, Los Anđeles Lejkersa, Majamija, Finiksa, Klivlenda i Bostona. Sa timom iz El Eja je osvojio tri titule, a sa hitom jednu.

Dres sjajnog centra biće povučen početkom naredne sezone. U timu sa Floride iz upotrebe su povučena samo tri dresa. Čast je ukazana Timu Hardaveju (10) i Alonzu Morningu (33), ali i Majklu Džordanu (23) koji nikada nije igrao za Hit.

(foto: NBA)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.