Mag za tehniku RTS-a odlazi u penziju

Izvor: RTS, 31.Okt.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mag za tehniku RTS-a odlazi u penziju

Goran Ilić, producent Redakcije Dopisništva, posle više od četiri decenije rada u RTS-u, odlazi u penziju. Goran otkriva kakve su to bile godine, šta je bilo najveći profesionalni izazov, kako se stvarala Dopisnička redakcija i koliko se televizija od tada promenila.

Karijeru je počeo 15. januara 1972. godine u Informativnom programu Televizije Beograd. Kao organizator, radio je i u Zabavnom, Naučnom, Školskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Dečijem programu. Pre četiri decenije, taj posao je, kaže Goran, izgledao sasvim drugačije.

"Te 1972. godine kada sam došao u Televiziju to tada nije bio RTS, nego Televizija Beograd, Televizija Priština i Televizija Novi Sad. Sve je bilo drugačije u jednoj redakciji jedan telefon i čuvena soba 207. Prošao sam sve", kaže Goran Ilić.

Dopisnici i saradnici kažu da je mag za tehniku.

"Dvadeset pet godina smo mi, ja mislim, dosta dobro sarađivali. Bilo je tu i dobrih i loših dana naravno. On je dobrom saradnjom sa tehnikom zavredio da ga zovu mag za tehniku", kaže Milena Vučetić, tehnički direktor RTS-a.

Godine 1986. prelazi u Dopisničku redakciju Televizje Beograd sa zadatkom da kao producent napravi 15 dopisništava sa elektronskom opremom što je i učinio, za samo četiri godine.

"On je jako posvećen poslu i biće jako teško onome ko dođe na njegovo mesto da to opravda", kaže Nenad J. Ristić, glavni i odgovorni urednik redakcije Dopisništva.

Kolege su mu, kaže, uvek bile na prvom mestu. Teško je od stotina saradnika izdvojiti samo nekoliko imena. Sa poslom je lakše. Kao događaj koji je za njega predstavljao najveći profesionalni izazov navodi Zimsku olimpijadu 194. godine u Sarajevu. Pola životnog veka radio je u Televiziji, a kako će provoditi penzionerske dane Goran kaže:

"Ne volim pecanje i to neću raditi ni u penziji. Volim rad, druženje pa ću to nastaviti i sada. Uvek se nađe nešto zanimljivo". 

U znak zahvalnosti kolege iz 22 Dopisništva i Beogradske redakcije poklonile su mu, da ih se ponekad seti, šta drugo nego, plazma televizor.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.